Бюджет стрічки «Ілюзія страху» за сценарієм Олександра Турчинові – 2,5 млн гривень

17 Грудня 2007
23879
17 Грудня 2007
15:01

Бюджет стрічки «Ілюзія страху» за сценарієм Олександра Турчинові – 2,5 млн гривень

23879
Бюджет стрічки «Ілюзія страху» за сценарієм Олександра Турчинові – 2,5 млн гривень
За сценарієм одного з лідерів Блоку Юлії Тимошенко Олександра Турчинова знімають повнометражний психологічний трилер «Ілюзія страху». На презентації майбутнього проекту, яка відбулася на кіностудії імені Довженка, народний депутат поділився з журналістами історією створення фільму.
 
Книгу, за якою написаний сценарій, Олександр Турчинов презентував ще рік тому. Тоді ж і відбулося його знайомство з майбутнім креативним продюсером фільму Юрієм Бутусовим, який  запропонував екранізувати «Ілюзію страху».
 
«Він не тільки талановита людина, але й дуже прискіплива. Я п’ять разів переписував сценарій, - зізнається Олександр Турчинов. - Хоча мене прийняли до Національної спілки письменників, я не вважаю себе професіоналом. Я – трудоголік. Коли на тиждень – два їду у відпустку, просто не можу нічим не займатися. У молоді роки писав промови президентам та міністрам, а зараз – пишу книжки. Це моє хобі. Мені здається, воно краще, ніж у багатьох інших політиків».
 
Проте йти з політики та повністю присвятити себе літературі та кінематографу Олександр Турчинов поки що не збирається. «Я достатньо заможна людина, щоб займатися тим, чим я хочу. Проте доки я потрібен своїй команді – буду працювати», - розповідає він.
 
Під час презентації більшість присутніх цікавило питання, чи буде в фільмі якийсь політичний підтекст. Зокрема режисеру Олександрові Кирієнку згадали одну з його попередніх робіт - «Помаранчеве небо», в одній із сцен якого був присутній екс-спікер Олександр Мороз. Проте, за словами Олександра Турчинова, це зовсім не політичний проект, і шукати прототипів для реальних персонажів там також не варто.
 
Проте творці фільму пішли вже звичним для інших продакшнів шляхом і не ризикнули запросити на головні ролі українських акторів. Ролі Ігора Короба та його дружини зіграють російські зірки Андрій Панін («Бій з тінню – 1, 2», «Водій для Віри») та Олена Бабенко («Інді», «Жесть»).  
 
«Я дуже радий, що мені вдалося переконати продюсерів виділити кошти і запросити моїх улюблених акторів», - зізнається Олександр Кирієнко.
 
Ролі другого плану дісталися українським акторам Віталію Лінецькому, Сергію Гармашу, Давіду Бабаєву, Віктору Сарайкіну. В картині також можна буде побачити відомого актора українського походження Олексія Петренка («Жорстокий романс, «Мушкетери 20 років потому»). Під час презентації він намагався спілкуватися з присутніми рідною мовою і зізнався, що дуже радий можливості зніматися на батьківщині.
 
Оператором-постановником проекту став Сергій Михальчук. Режисер зізнається, що давно мріяв про співпрацю з ним: «Наші графіки збіглись, і ми зможемо попрацювати разом не над кліпом, а над повноцінним фільмом».
 
Бюджет проекту – 2,5 млн гривень (аналогічний був у фільму «Помаранчеве небо»). За словами Юрія Бутусова, його профінансували різні приватні інвестори. Частина зйомок проходила в Судацькій фортеці в Криму, Ялті та Коктебелі. Зараз вона перебуває на стадії завершення натурних та павільйонних зйомок в Києві. Роботу над фільмом знімальна група сподівається завершити в березні наступного року. Його поява на великому екрані буде залежати від розкладу кінофестивалів, в яких фільм планує брати участь. Фільм вийде у трьох варіантах -  російською, українською та англійською мовами. Адже, як сподіваються автори, його подивляться не тільки у нас, але й за кордоном. Таким чином вони сподівається подолати стереотип, що в Україні не можна зняти кіно, яка зможе себе окупити.
 
«У нас є талановиті молоді люди, але в нас існує якийсь комплекс нерафінованості. Саме тому ми досі виступаємо, як полігон для відпрацювання серіалів. Раніше було багато заявок, але результат  залишав бажати кращого. Ми хочемо зробити фільм, який може приносити прибуток, - розповідає Олександр Турчинов.  Він сподівається, що це кіно буде розумним, але аж ніяк не нудним: «Коли кіно і розумне, і красиве, але нецікаве, - ніхто не стане його дивитися.  Якщо цей фільм піде, ми будемо думати про наступні проекти».
 
Ольга Ліцкевич, «Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23879
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Читатель
5975 дн. тому
Не думаю, что кто-то из тех, у кого хватило сил дочитать это чтиво пойдет смотреть экранный вариант, - там сюжет похожий на сотни других детективов, да еще и заканчивается ничем... А я и не знал, что Турчинов Кучме выступления писал? Или речь шла о президентах компаний?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду