Руперт Мердок купив Dow Jones

14 Грудня 2007
17603
14 Грудня 2007
17:58

Руперт Мердок купив Dow Jones

17603
Руперт Мердок купив Dow Jones
Акціонери, що володіють 60,27% акцій Dow Jones, ухвалили рішення про продаж компанії Руперту Мердоку, повідомляє Кореспондент.Net.
Це значно зміцнило позиції Мердока як основного гравця на світовому ринку ЗМІ.  «Наша мета гранично проста. Ми повинні розважати, інформувати, збагачувати наших читачів у їхньому повсякденному й діловому житті. Ми повинні стати основним джерелом фінансової інформації та коментарів у світі», - заявив Мердок у інтерв’ю Wall Street Journal, яку видає Dow Jones.  
 
Раніше свою згоду на купівлю Dow Jones дали члени сім’ї Бенкрофт, що володіють приблизно 37% голосуючих акцій Dow Jones. Угода про купівлю інформаційною корпорацією Руперта Мердока News Corporation американської компанії Dow Jones & Co. була підписана сторонами ще в серпні цього року.
 
У результаті операції інформаційна імперія Мердока News Corporation контролюватиме одне з найвпливовіших американських видань Wall Street Journal.  
 
В угоді сторони домовилися про терміни організації спеціальної комісії, що складається з п’яти членів, яка стежитиме за журналістською та редакторською недоторканністю й незалежністю видань і служб Dow Jones.  
 
Компанія Dow Jones & Co Inc видає в США другу за тиражем газету The Wall Street Journal, має у власності агентства новин Dow Jones і MarketWatch, журнали Barron’s і SmartMoney, а також інші видання.  
 
Як повідомлялося, раніше Мердок повідомив, що в газети The Wall Street Journal з’являться спеціальні видання в Китаї та Індії.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17603
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду