detector.media
14.12.2007 17:58
Руперт Мердок купив Dow Jones
Руперт Мердок купив Dow Jones
Акціонери, що володіють 60,27% акцій Dow Jones, ухвалили рішення про продаж компанії Руперту Мердоку, повідомляє Кореспондент.Net.
Це значно зміцнило позиції Мердока як основного гравця на світовому ринку ЗМІ.  «Наша мета гранично проста. Ми повинні розважати, інформувати, збагачувати наших читачів у їхньому повсякденному й діловому житті. Ми повинні стати основним джерелом фінансової інформації та коментарів у світі», - заявив Мердок у інтерв’ю Wall Street Journal, яку видає Dow Jones.  
 
Раніше свою згоду на купівлю Dow Jones дали члени сім’ї Бенкрофт, що володіють приблизно 37% голосуючих акцій Dow Jones. Угода про купівлю інформаційною корпорацією Руперта Мердока News Corporation американської компанії Dow Jones & Co. була підписана сторонами ще в серпні цього року.
 
У результаті операції інформаційна імперія Мердока News Corporation контролюватиме одне з найвпливовіших американських видань Wall Street Journal.  
 
В угоді сторони домовилися про терміни організації спеціальної комісії, що складається з п’яти членів, яка стежитиме за журналістською та редакторською недоторканністю й незалежністю видань і служб Dow Jones.  
 
Компанія Dow Jones & Co Inc видає в США другу за тиражем газету The Wall Street Journal, має у власності агентства новин Dow Jones і MarketWatch, журнали Barron’s і SmartMoney, а також інші видання.  
 
Як повідомлялося, раніше Мердок повідомив, що в газети The Wall Street Journal з’являться спеціальні видання в Китаї та Індії.
 
Кореспондент.Net
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY