Цифрове телебачення пропонують розбудовувати не лише на землі, але й у космосі

30 Листопада 2007
26677
30 Листопада 2007
09:41

Цифрове телебачення пропонують розбудовувати не лише на землі, але й у космосі

26677
Цифрове телебачення пропонують розбудовувати не лише на землі, але й у космосі
4 грудня 2007 року в Києві (готель «Прем’єр Палас», 12.30) відбудеться прес-конференція «Запуск SIRIUS 4: нові можливості для українського телеринку». У прес-конференції візьмуть участь: Хокан Хьодін, виконавчий директор SES SIRIUS AB; Бенгт Ліндхольм, регіональний менеджер SES SIRIUS AB у Росії та Україні; Персі Густавсон, голова представництва SES SIRIUS AB в Україні. На прес-конференції передовсім ітиметься про нові можливості для українських телеканалів і телеглядачів у перспективі майбутнього переходу України на цифрове мовлення, а також запуск компанією нових послуг для своїх абонентів – BLUCOM та HDTV.
 
 «Запуск нового супутника дозволить Україні зробити новий крок у розвитку цифрового телебачення, - зазначив в інтерв’ю «Детектор медіа» Вадим Шевчук, PR-менеджер CLEVER Group. - «Це приверне увагу до розвитку цифрового телебачення в Україні і змусить чиновників подивитись на проблему під різними кутами зору. Адже наразі йдеться лише про розбудову наземної мережі: скільки потрібно веж, передавачів, тощо. Я думаю, дискусія буде цікавою».
 
Вочевидь, ідеться про різні способи поширення цифрового сигналу – DVB-T (наземний) та DVB-S (супутниковий), і останній має запропонувати на ринку компанія SES ASTRA. Детальніше про нові можливості розвитку «цифри», зокрема, й в Україні після запуску SIRIUS 4, представники SES SIRIUS AB пообіцяли розповісти на прес-конференції.
SIRIUS 4 наразі виводять на кінцеву орбітальну позицію, його комерційна експлуатація почнеться з наступного року після завершення всіх передбачених випробувань.Супутник дозволить охопити всю Європу якісним телесигналом, зокрема, й у стандарті HDTV, а також широкосмуговим зв’язком. За попередніми оцінками фахівців, всі супутники  SIRIUS з 2008 року доставлятимуть телесигнал до 20 мільйонів домогосподарств. SESASTRAволодіє 75 відсотками акцій компанії SES SIRIUS AB, яка є провідним оператором супутникового зв’язку в Скандинавії, Прибалтиці, Центральній та Східній Європі. Супутники компанії розташовані в орбітальній позиції 5 градусів східної довготи і забезпечують надійні канали зв’язку для всієї Європи.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26677
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду