detector.media
30.11.2007 09:41
Цифрове телебачення пропонують розбудовувати не лише на землі, але й у космосі
Цифрове телебачення пропонують розбудовувати не лише на землі, але й у космосі
4 грудня 2007 року в Києві (готель «Прем’єр Палас», 12.30) відбудеться прес-конференція «Запуск SIRIUS 4: нові можливості для українського телеринку». У прес-конференції візьмуть участь: Хокан Хьодін, виконавчий директор SES SIRIUS AB; Бенгт Ліндхольм, регіональний менеджер SES SIRIUS AB у Росії та Україні; Персі Густавсон, голова представництва SES SIRIUS AB в Україні. На прес-конференції передовсім ітиметься про нові можливості для українських телеканалів і телеглядачів у перспективі майбутнього переходу України на цифрове мовлення, а також запуск компанією нових послуг для своїх абонентів – BLUCOM та HDTV.
 
 «Запуск нового супутника дозволить Україні зробити новий крок у розвитку цифрового телебачення, - зазначив в інтерв’ю «Детектор медіа» Вадим Шевчук, PR-менеджер CLEVER Group. - «Це приверне увагу до розвитку цифрового телебачення в Україні і змусить чиновників подивитись на проблему під різними кутами зору. Адже наразі йдеться лише про розбудову наземної мережі: скільки потрібно веж, передавачів, тощо. Я думаю, дискусія буде цікавою».
 
Вочевидь, ідеться про різні способи поширення цифрового сигналу – DVB-T (наземний) та DVB-S (супутниковий), і останній має запропонувати на ринку компанія SES ASTRA. Детальніше про нові можливості розвитку «цифри», зокрема, й в Україні після запуску SIRIUS 4, представники SES SIRIUS AB пообіцяли розповісти на прес-конференції.
SIRIUS 4 наразі виводять на кінцеву орбітальну позицію, його комерційна експлуатація почнеться з наступного року після завершення всіх передбачених випробувань.Супутник дозволить охопити всю Європу якісним телесигналом, зокрема, й у стандарті HDTV, а також широкосмуговим зв’язком. За попередніми оцінками фахівців, всі супутники  SIRIUS з 2008 року доставлятимуть телесигнал до 20 мільйонів домогосподарств. SESASTRAволодіє 75 відсотками акцій компанії SES SIRIUS AB, яка є провідним оператором супутникового зв’язку в Скандинавії, Прибалтиці, Центральній та Східній Європі. Супутники компанії розташовані в орбітальній позиції 5 градусів східної довготи і забезпечують надійні канали зв’язку для всієї Європи.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY