Журналісти «Ратуші» далі продовжують голодувати

27 Листопада 2007
19734
27 Листопада 2007
17:09

Журналісти «Ратуші» далі продовжують голодувати

19734
Журналісти «Ратуші» далі продовжують голодувати

Голодування, яке оголосили троє журналістів газети «Ратуша», протестуючи проти заборгованості зарплатні, триває. До панів Савельєва, Руденка та Самусенка, які із пов’язками «Голодую» лежать перед входом до кабінету міського голови Львова Андрія Садововго, на ніч приєдналося ще кілька осіб, повідомляє ІМІ з посиланням на Західну інформаційну корпорацію.

 

Учора о 18.40 голодувальників оглянула бригада лікарів із клініки «Богдан». Лікарі засвідчили нормальний стан здоров’я журналістів та певні відхилення від норми тиску й серцебиття, що є реакцією на стрес. Лікарі кажуть, що найважче протестувальникам буде на 2-3 день голодування.

 

Як повідомляється, після 18.00 перед дверима до приймальні міського голови скупчилася группа журналістів, до якої вийшов керівник адміністрації міського голови Олег Березюк «із цинічною заявою, що поголодувати кілька днів – нікому не зашкодить». Натомість у приймальні, де у спальниках лежать голодувальники, він удавав, що вельми переймається їхнім станом здоров’я.

 

Єдиними журналістами, які мали безперешкодний доступ до приймальні мера і право вести там відеозапис, були працівниками ТРК «Люкс».

 

Після того, як керівнику юридичного управління Львівської міськради Гелені Пайонткевич, посилаючись на внутрішній розпорядок установи, підписаний ще мером Буняком 2003 року, не вдалося переконати протестантів покинути приміщення, до Ратуші завітали працівники Галицького райвідділу міліції. За їхніми словами, Андрій Садовий заявив про захоплення приміщення. Повідомляється, що міліціонери не дозволили фотографувати ані себе, ані понятих (а останні, схожі на бомжів, були не цілком адекватні ситуації). Процедура з’ясування осіб журналістів не потягнула за собою подальших дій щодо них. Кільком журналістам (зокрема, Кобі Аланії та Лобану) вдалося пройти й бути присутніми при процедурі з’ясування осіб голодувальників.

 

До пізньої ночі тривали переговори Березюка, Пайонкевич та керівника управління інформаційної політики та зовнішніх відносин Процика із заступникам головного редактора газети «Ратуша». На пропозицію залишити приміщення й прийти вранці, голодувальники відповіли відмовою.

 

Головний редактор газети «Ратуша» Микола Савельєв відкинув також запевнення Березюка й Процика про владнання конфлікту. Ситуація, на його погляд, може бути вирішена наступним чином: 26 жовтня на засіданні винонкому приймається рішення про виплату першого траншу розміром 152.000 грн, а за кілька тижнів сесія міськради ухвалює рішення про сплату наступного траншу у такому ж розмірі. Жодних гарантій Андрій Садовий через своїх представників не дав.

 

До 22.45 у сусідній із приймальнею міського голови кімнаті перебував оператор ТРК «Люкс», перед міськрадою – машина ППС, а коридор блокував наряд із 9 осіб в одностроях. Побачивши таке скупчення силовиків, іще кілька журналістів вирішила оберігати сон голодувальників, щоб не допустити розвитку сценарію їхнього видворення із застосуванням сили. Приймальню стерегли Славік і Юрко – доблесні працівники муніципальної дружини. Кілька разів уночі проконтролювати ситуацію заходили Березюк та Процик.

 

Уранці заходи безпеки посилилися, поверх блоковано нарядом міліції. Журналістів до колег не пропускають. Заступники міського голови, керівник прес-центру – на нараді. Ситуація напружена. Вимог голодувальників іще не задоволено.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19734
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду