Уряд вирішив приєднати Українську академію друкарства до Львівської політехніки

Уряд вирішив приєднати Українську академію друкарства до Львівської політехніки

2 Квітня 2024
1513
2 Квітня 2024
17:50

Уряд вирішив приєднати Українську академію друкарства до Львівської політехніки

1513
За словами міністра освіти і науки України Оксена Лісового, студенти, які вже розпочали навчання в УАД, продовжать його за обраними спеціальностями та освітніми програмами зі збереженням усіх попередніх умов (форма фінансування, сума контракту/бюджетне місце).
Уряд вирішив приєднати Українську академію друкарства до Львівської політехніки
Уряд вирішив приєднати Українську академію друкарства до Львівської політехніки

Українська академія друкарства стане факультетом Національного університету «Львівська політехніка». Відповідне рішення ухвалив уряд 2 квітня в межах модернізації мережі закладів вищої освіти, повідомив у фейсбуці міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

«Українську академію друкарства приєднають до Національного університету “Львівська політехніка”. На базі другої буде сформовано окремий факультет з назвою — УАД, у якому буде продовжено освітню і наукову діяльність академії, а її непрофільні програми будуть гармонізовані зі схожими програмами у Львівській політехніці», — написав посадовець.

Студенти, які вже розпочали навчання в УАД, зможуть продовжити його за обраними спеціальностями та освітніми програмами. Усі попередні умови, як-от форма фінансування, сума контракту/бюджетне місце, будуть збережені.

«Разом із цим, навчання у більшому університеті для студентів означає також доступ до ширшого кола профільних і кваліфікованих викладачів, дисциплін до вивчення та ліпшої матеріально-технічної бази. Головна мета цих рішень — поліпшення якості вищої освіти, підвищення ефективності роботи наукових установ та створенням потужних освітніх та наукових осередків», — додав Оксен Лісовий.

21 березня у Львові студенти Української академії друкарства (УАД) вийшли на мирний протест проти приєднання до Національного університету «Львівська політехніка». До мітингу долучилися понад три сотні студентів під гаслом «Руки геть від УАД».

Ще в листопаді 2022 року Міністерство освіти і науки України підготувало розпорядження про об’єднання Української академії друкарства з Львівським національним університетом імені Івана Франка. Тоді Керівництво Академії заявило, що це рішення несподіване, адже попередніх розмов про це не було.

Українська академія друкарства — правонаступниця Українського поліграфічного інституту ім. Івана Федорова, історія якого розпочалася в 1930 році. Тоді об’єднали поліграфічні факультети Київського і Харківського художніх інститутів і створили єдиний вищий навчальний заклад для підготовки кадрів поліграфії і видавничої справи. Корпуси академії розміщені на вул. Під Голоском та в центрі Львова на вул. Підвальній.

На світлині — будівля Української академії друкарства

Фото: Володимир Заплатинський

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1513
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду