Як Колян народ у річницю Голодомору веселив

27 Листопада 2007
8503
27 Листопада 2007
09:09

Як Колян народ у річницю Голодомору веселив

8503
 Як Колян народ у річницю Голодомору веселив
Все, пані та панове з 5-го каналу. А точніше – з програми «Майдан». Тепер принципова Національна рада з телебачення і радіомовлення вас повинна закрити. Не здогадуєтеся, за що? Навіть уявлення не маєте? Ну ви даєте! Ви забули, як смішили народ у скорботний день річниці початку голодомору 32-33 років? Ви такого шоумена запросили до себе в студію, що я там покотом лежав перед телевізором.
 
Та не про Павла Кужеєва мова. Він серйозний та адекватний чоловік і смішити в цьому ефірі, звісно, не збирався. Я маю на увазі секретаря Донецької міської ради. Ніколай Левченко його звуть. Я ще його називаю Коля Утюг, бо він колись купив праску і обурився, що там інструкція тільки українською мовою – організував прес-конференцію і про це в УНІАНі у прямому ефірі розповідав. Мабуть, не зумів прочитати і тепер тою праскою, пардон, утюгом цвяхи забиває, бо користуватися так і не навчився.
 
Він так жвавенько описав нам період голодомору, так весело, що, мабуть, сміялися на тому світі і мільйони покійників, померлих на початку тридцятих років двадцятого століття від політики більшовиків. А можливо, разом із ними – ще й ті, кого розстріляли як ворогів народу. Мабуть, особливо їм сподобався жарт Коляна про те, що всі вони не відчували себе українцями – вони, мовляв, відчували себе радянськими людьми. А я крізь сльози від сміху напружено думав, чого він прийшов на 5 канал, а не на ICTV – на програму «Останній комік» – там би він був поза конкуренцією. Іще я думав, що він і його напарник, видатний парламентар Вадим Колесниченко, трошки не так вбралися на цю програму. Їм треба було б одягнути будьонівки з червоними зірками і взяти у руки гвинтівки. Ото був би завершений образ справжньої радянської людини. В цьому випадку їхні жарти про те, що голодомор був не злочином, а помилкою колективізації, сприймалися б іще веселіше.
 
Колян смішив народ навіть тоді, коли з якихось невідомих причин захотів серйозним бути. Надумав викрити клятих націоналістів і врізати їм аргумент, після якого вони не зможуть підвестися на ноги. Мовляв, визначення геноциду було ухвалене значно пізніше від 32-33 років – і зворотної сили не має. Йому тут же назвали документи міжнародних організацій, згідно з якими геноцид є злочином проти людяності, і такі злодіяння не мають строку давності. Тож вийшов кумедний пшик у виконанні серйозного Ніколая Левченка. 
 
У донеччан секретар їхньої міськради такий веселун, що їм позаздрять навіть кияни з харків’янами. Мало того, на його прикладі телевізійні критики можуть виразно простежити, як наше телебачення стає все більше і більше розважальним. Тільки стрільне щось у голову Коляну – телебачення тут як тут охоче підставляє мікрофон, щоб він народ посмішив. Ото недавно донецька міськрада із запізненням на два тижні заволала до Президента Ющенка, щоб він скасував відзначення річниці Української повстанської армії. А 5 канал запросив прокоментувати все це діло – кого б ви думали? Правильно – саме Коляна. А він уміло зіграв на контрасті свого серйозного вигляду і комічності своїх слів. Задумливо-гнівно казав, мовляв, ми не дозволимо переглядати підсумки Другої світової війни. Скидалося, наче він досі живе в Радянському Союзі, який не розпався, наче соціалістичний Варшавський блок, досі існує, наче Німеччина досі розділена. Тож комічно грав роль людини, яка так і не помітила, що підсумки Другої світової саме життя переглянуло.
 
А вперше він прозвучав десь місяців вісім тому, коли вирішив оприлюднити ідею другорядності української мови у порівнянні з російською. Тоді він запропонував надати російській статус єдиної державної в Україні. Колян тоді був на коні, бо його всі телеканали показали. Всі газети про нього написали. А народ, слухаючи його, веселився від душі.
 
А якщо завтра Коляну стукне в голову, що Донбас – це ніякий не регіон України, а царство і він там монарх, то як? Про це теж розповідатимуть і для приколу запрошуватимуть Колю Утюга до студії? Мабуть, так і зроблять, бо не можна заперечити право на висловлювання своїх думок жодного з громадян. Інакше це цензура буде.
 
Звісно, цензура – це погано. Я сказав би, навіть гидко. Тільки в цивілізованих країнах юродивих на телебачення не запрошують. Біда в тому, що в нас юродиві дуже часто при посадах опиняються. А таким людям складніше відмовляти.
 
 
Фото УНІАН
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8503
Коментарі
15
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
часовой
5942 дн. тому
Как были бляди гарнизоном-сначала по полковым гетманским городам, потом, с Северной войны-по сельским хатам, так и остались-Гарнизоном, все превращающим в {CENSORED}. МОСКАЛЬ, ТЕБЯ МИР ЗНАЕТ ТОЛЬКО КАК РАСКОСОГО ЗАВОЕВАТЕЛЯ(ПОТОМУ ЧТО ТАТАР В ГАРНИЗОНАХ ВСЕГДА БЫЛО БОЛЬШЕ ВАС, МЕРЯН-УГРОФИНЧИКОВ, А СЛАВЯНСКИЙ ТИП ПОСЛЕ БАТЫЯ НАКРЫЛСЯ ПУХОВКОЙ В ВАШИХ ШИРОТАХ)
И ВСЕГДА ТЫ БРАЛ ТОЛЬКО БИОМАССОЙ-НУ, ДА НЕДОЛГО ТЕБЕ ОСТАЛОСЬ. ИДЕТ НАСТОЯЩАЯ БИОМАССА, А У ТЕБЯ УЖЕ И НЕ СТОИТ, И НЕ КАПАЕТ, И НЕ ВЫДЕЛЯЕТСЯ. Одни конченные похмельные амбиции
Ирландцы англичан называли -ПЭЙЛ-то есть ЧАСТОКОЛ (гарнизон-за частоколом), а вы-БЫЛИ И ЕСТЬ ВЕЗДЕ КРОМЕ МОСКОВИИ-ГАРНИЗОН!Не дай Бог вашего Гога и Магога. притворившегося православным мессией! Чур, чур, чур!!!!!!!!!!Цур мени, пек!!!!!!!!!!!
русский
6003 дн. тому
Аффтар - родной братан тягнибока... Фопку
чтец
6005 дн. тому
Да, судя по всему от имени националистов в комментах пишет один, от силы два типа. Думаю, скорее всего автор - уж больно синтаксис схож. А если на фото у заголовка статьи именно его изображение, то и гадать нечего - какое лицо, такие и статьи. Бред. Трижды бред. И статья, и комментарии. "Алегарф" - не тратьте время. Этим заблудшим разъяснить что-либо способно только время. Вы им пробовали хотя бы намекнуть на малейшую грешность помаранчевой влады в 2004-м? Да порвали бы на куски сразу! Ющ и Юля - кандидаты на канонизацию прижизненно! Великомученики святые! Прошло совсем немного времени - толпа притихла немного. И если подвякивают, то уж точно без канонизаций, мол, конечно все они там такие-сякие, но за кого ж еще голосовать? Инерция вещь непреодолимая. Физика знаете ли. А эти писульки здесь - чистой воды бездарная графомания, вызванная бессилием и простите, элементарной глупостью. Опять, же фото... Не нужно быть физиогномистом, чтоб делать выводы. :)
Алегарф
6008 дн. тому
Ну, или Жириновский, на худой конец : )))
BoaConstriktor
6008 дн. тому
2 Алегарф - аж смішно стає, коли людина, замість того, щоб щось по суті сказати, починає розповідати про те, як "космічєскіє караблі бараздят..." Шановний, ви хоч у термінах розберіться, бо такої ахінеї понаписували, що аж страшно (це тільки дурням не страшно, бо вони нічого не знають і не розуміють!)! До того ж насамкінець заховалися за слова професора Преображенського, а так часто ниці діють: не вказують джерело думки. Подумайте хоча б над тим, що Російська Федерація не заселена вщерть одними "русскими бабами", а швидше "рассійскімі" (та й то не зажди, бо Далекий Схід вже китайці заселяють), діти яких ще бозна-що "усвоят с малаком матєрі". І не віриться мені, що мусульманська та буддистська частина Росії будуть відстоювати "православную вєру". А поняття "русскай землі" (для позначення території Російської Федерації) - це взагалі великодержавний російський міф, бо руська земля - це тільки земля Русі, яка, як відомо всім, була Київською... І ви або бездумний споживач усього того бруду й обману, або просто людина з розумовими та психічними відхиленнями (даруйте за різкість, але коли лікар ставить діагноз, він нікого образити не хоче, так і я). Радив би вам почитати тлумачні словники і розібратися із простими речами. Бо то так виходить, що патріотизм (любов до патрії, себто батьківщини, рідної ЗЕМЛІ) - це добре, а націоналізм (любов до нації, народу, людей одного з тоюбою етносу) - це погано. ДУЖЕ СУМНІВАЮСЯ, що за таким принципом ви любите свою хату/квартиру (місто/село) і ненавидите матір, батька, сестер та братів!!! Лікуйтеся, може, не все ще втрачено!
Алегарф
6008 дн. тому
Ничё, зато у русских баб есть Путин!!!
Хома Кривавий
6008 дн. тому
...обыкновенные русские бабы нарожают не один миллион сыновей?! Алегарф, опомнись. В Росії жахлива демографічна проблема: третина їхніх мужичков - хронічні алкоголіки. Якщо ваші баби і нарожают не один мільйон, то хіба що від китайців, які продовжують успішно "осваивать" рАссею. А Кучма - націоналіст - це вже справді хронічна клініка, тут лише співчувати можна.
6008 дн. тому
Еще один Утюг нащелся. Только он почему-то Алеграфом пождписывается. Яке їхало - таке й здибало. Он здыбал Кучму в качестве националиста. Это даже похлеще Утюга будет. Я понимаю, что ты мчетаешь, чтобы украинцы свалили вообще с этой зкмли. Но эта твоя мечта неосуществима. Потому твой единственный выход либо самому свалить, либо к варчу на прием.
Алегарф
6008 дн. тому
Ну, по-моему, самое внятное из всего того, на чём базируется украинский национализм, удачнее всего сформулировано следующими словами, вы только вслушайтесь: "Украина - не Россия". Ницше и Донцов отдыхают - это уже позапрошлый век! Предлагаю именно Л.Д. Кучму считать основоположником и идейным вдохновителем украинского неонационализма! : ))) Да с этим лозунгом (Украина - не Россия!) можно полмира заставить ходить в украинской национальной форме - вышиванках! : ) Название гимна можно тоже поменять. И большим гербом Украины утвердить символ в виде перечёркнутого изображения Российской Федерации : ) Да, учтите, пока вы там разберётесь в понятиях "интегральный" или ещё какой-нибудь национализм, за заграничные калабашки научитесь в лабораторных условиях выращивать самую стойкую бацилу преданности политическим конъюнктурщикам - обыкновенные русские бабы нарожают не один миллион сыновей, которые ещё с молоком матери усвоят, почему нужно защищать свой народ, родную православную веру, и что значит быть патриотом земли русской! Да здравствуют самые великие мыслители всех времён и народов! За наших матерей!
Хома Кривавий
6008 дн. тому
Шановний пане BoaConstriktor, та що ж Ви до юродивого Алегарфушки та з такими "завумними" словесами й поняттями: європейські філософи кінця 19-початку 20 ст.; енциклопедії Великобританії, Франції, Італії. Воно ж, бідацтво, очевидно, й уяви не має про існування таких. Майте совість, поважний пане, зі стилю написання, наче, інтелігентна й освічена людина, а так знущально спілкуєтесь з обмеженими. Алегарф, щоб тобі "понятней" було щодо комічності твоїх паралелей між українським націоналізмом (ти, вочевидь, інтегральний мав на увазі?) і придуркуватими бздурами клоуна Левченка, нагадай приповідку про дар Божий і яєшню...
Зоя Загородня
6008 дн. тому
Пане Юрію, розумію й розділяю вашу думку! Але мені чомусь й спарвді не смішно. Не та ситуація.Розумію,що й вам не смішно було. Але Колян з його глибинним інтелектуальним пізнанням (хоча з історії й Єсеніна)-це покидьок насправді.Мене обурює,чому журналісти такого шанованого 5 каналу є такими нерозбірливими стосовно своїх гостей? Чит може це не плюралізм,а погано прихована антиукраїнська спрямованість?Чому з каналу,який претендує на статус патріотичного, мене ображають всякі шовіністи, як жириновські,затуліни,корніловий інші навіжені українофоби?Чому для "розкриття" теми українських "проблем" з усяких приводів і без них запрошують тільки представників сусідньої держави саме з Росії, а не Польщі,наприклад,Чехії,Туреччини тощо? Невже,знаючи неадекватність коляна,саме його треба бууло в цей день запрошувати?Висновок напрошується один-аби побалагурити й знівелювати саму тему Голодомору,сплюндрувати й так ще не розкриту трагічну нашої сторінку історії, Святотатство на мільйонах кісток!
BoaConstriktor
6008 дн. тому
2 Алегарф шановний, а Ви б не хотіли подати визначення поняття "НАЦІОНАЛІЗМ"??? звичайно ж, не за Большой совєцкой енциклопєдієй, а щось серйозніше: європейські філософи кінця 19-початку 20 ст.??? Або хоча б тлумачення цього поняття за енциклопедіями Великобританії, Франції, Італії??? бо складається враження, що у формулюванні "украёнский национализм" ви десь по старій пам"яті випадково пропустили слово "БУРЖУАЗНИЙ". Ну і хотілося б дізнатися дуже: хто ж ці таємничі націёналісти? (імена, прізвища!) Випадково, не про Івана Франка мова? Бо він, нібито, підпадає під категорію націоналіста, багато працював у сфері підняття національного духу, але якось називати його юродивим язик не повертається...
Алегарф
6009 дн. тому
Ничего-ничего, украёнский национализм тоже с подобного юродства начинался... Вон, Юрий Луканов до сих пор отчего-то "луканово посміхається" : / Видать, по генам передалось. Иногда юродство так ни к чему хорошему и не приводит...
Boa
6009 дн. тому
Люді всякіє нужни, люді всякіє важни... А, між іншим, він має імідж у Донецьку не гірший за Шуфрича в Києві... Мажор, інтелектуал (любить Єсєніна! недавно навіть працівникам радіо й телебачення книжки дарував), завжди про велич Русі розповідає (в сенсі матушкі-Расєї!!!)... "А якщо завтра Коляну стукне в голову, що Донбас – це ніякий не регіон України, а царство і він там монарх, то як?" - пане Луканов, ви влучили в саме яблучко, але не завтра, а вже вчора стукнуло... Просто він ще до кінця це словесно не оформив! Проте вже сьогодні всюди поводиться як мер Донецька... а "старші товариші по партії" просто спостерігають мовчки, як донеччани ковтають усе те, що він несе. Старі методи: треба завжди мати песика при собі, який шось там гавка, десь біга, потім його "показово" можна згодувати "вовкам" :)
Дракуло
6009 дн. тому
Что за лицо? Это внук Франкенштейна? Ну вот, а говорили, что мертвые не дают потомства!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду