Нацрада назвала телерадіомовників - порушників Указу про жалобу

21 Листопада 2007
26982
21 Листопада 2007
20:33

Нацрада назвала телерадіомовників - порушників Указу про жалобу

26982
Нацрада назвала телерадіомовників - порушників Указу про жалобу
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення заявляє, що деякі телерадіоорганізації (ТРО) проігнорували Дні жалоби 16 жовтня та 20 листопада.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі Нацради.

Повідомляється, що голова Національної ради звернувся до керівників телерадіоорганізацій із проханням відмовитися в ці дні від концертно-розважальних заходів, демонстрації комедійних фільмів, а також утриматися від будь-яких телерадіопрограм, які були б несумісні з трагічною тональністю подій. Зазначається, що загалом керівники телерадіокомпаній відреагували на це звернення. Причому, на відміну від дня жалоби 16 жовтня, 20 листопада більшість ТРО не просто ввели спеціальне програмування, а поставилися до програмного наповнення каналів, керуючись не лише комерційними інтересами, а виходячи з загальнолюдських норм моралі.

Нацрада повідомляє, що 20 листопада були випадки, коли в ефірі залишилися комедійні фільми, телевікторини, концертні програми. Зокрема, на ЗАТ "Новий канал", ТРК "НБМ" (5 канал); ICTV, НТН.

Також в ефірі місцевих телерадіокомпаній - у Харкові, Чернівцях, Одесі, Луганську, Донецьку, Кременчуці, а також у Полтавській, Івано-Франківській, Вінницькій і Черкаській областях спостерігалися випадки порушення встановленого в день жалоби порядку мовлення.

Наголошується, що всі факти виявлених порушень у мовленні ТРО в жалобні дні будуть проаналізовані Національною радою та розглянуті на спеціальному засіданні 28 листопада.
Як повідомляв УНІАН, 16 жовтня Указом Президента України Віктора Ющенка оголошено День жалоби у зв'язку з трагічною загибеллю людей у Дніпропетровську через вибух газу в житловому будинку, а 20 листопада 2007 року – день жалоби у зв'язку з трагічною загибеллю шахтарів на орендному підприємстві „Шахта ім. О.Ф. Засядька", м. Донецьк.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26982
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду