АМКУ контролює, кому КМДА надає преференції на ринку зовнішньої реклами

26 Листопада 2007
13441
26 Листопада 2007
08:10

АМКУ контролює, кому КМДА надає преференції на ринку зовнішньої реклами

13441
АМКУ контролює, кому КМДА надає преференції на ринку зовнішньої реклами

Антимонопольний комітет України (АМКУ) рекомендував Київській міській державній адміністрації припинити дії з антиконкурентними ознаками та усунути причини і умови виникнення порушень конкуренційного законодавства на ринку зовнішньої реклами, про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Як встановив АМКУ, своїм рішенням №9 від 29.09.2006 року КМДА скасувала тимчасово встановлений мораторій на видачу дозволів та прийом заявок на розміщення наземних щитових конструкцій зовнішньої реклами в Печерському та Дарницькому районах столиці. Водночас, цим рішенням КМДА надала окремим суб’єктам 173 дозволи на розташування рекламних об’єктів в зазначених районах. Зокрема, ТОВ «Екосвіт плюс», ТОВ «Екосвіт», ТОВ «Кінопрем’єр реклама», ТОВ «Рекламне агентство Український Інформаційний альянс», ТОВ «Рекламне агентство "Ред Лайн"» та ПП Герасименко.
 
Як засвідчила перевірка, перші п’ять суб’єктів отримали дозволи, тоді як їх заявки було неправомірно зареєстровано в період дії мораторію. А останньому підприємцю був наданий дозвіл взагалі ще до реєстрації заявки. При цьому КМДА попередньо не повідомила учасників ринку про зняття мораторію, надавши переваги згаданим суб’єктам.
 
Між тим інші організації не могли зареєструвати заявки, хоча і подали оформлені належним чином документи. Наприклад, КМДА не реєструвала звернення ТОВ «Мультіборд», так і не прийнявши рішення щодо надання чи відмови у дозволі на розміщення об’єктів зовнішньої реклами.
 
З цього приводу Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв зазначив: «Сподіваюся, мер міста Леонід Черновецький, розуміючи ганебність та можливі наслідки проблеми, візьме це питання під особистий контроль і посприяє його врегулюванню. Адже ми готові разом знайти єдиний правильний шлях виходу із ситуації, замість того, щоб йти на надзвичайні заходи».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13441
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду