Всеукраїнська рекламна коаліція прогнозує на 2008 рік 30%-вий приріст обсягів ринку телереклами

16 Листопада 2007
18788
16 Листопада 2007
17:50

Всеукраїнська рекламна коаліція прогнозує на 2008 рік 30%-вий приріст обсягів ринку телереклами

18788
Всеукраїнська рекламна коаліція прогнозує на 2008 рік 30%-вий приріст обсягів ринку телереклами
Всеукраїнська рекламна коаліція прогнозує на 2008 рік приріст обсягів ринку телереклами на рівні 30%. Про це заявив її голова Максим Лазебник на конференції «Телебачення як бізнес», яку Індустріальний телевізійний комітет провів 16 листопада.
 
Також за прогнозами рекламної коаліції фінальна цифра обсягів ринку телереклами на загальнонаціональних телеканалах у 2007 рік становитиме 440 мільйонів доларів США, а прогноз на 2008 рік – 570 мільйонів доларів.
 
З такими прогнозами не погодився Андрій Колесник, керівник компанії Cortex: за його прогнозами на 2008 рік очікується спадання темпів приросту реклами, який становитиме 26%. А відтак, обсяг ринку реклами на 2008 рік становитиме лише 505 мільйонів доларів: «І не більше!», - наголосив Андрій Колесник.
 
Максим Лазебник обґрунтовує цифру у 30% приросту тим, що вже за прогнозами телебюджет мобільних операторів – найбільший донорів ринку телереклами – виросте на 30%. Натомість Андрій Колесник стверджує, що планується скорочення медіавидатків мобільних операторів, причому їхня загальна частка в рекламних надходженнях телеканалів становитиме лише 15 %. Натомість частка FMCG виросте до 45%.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18788
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду