Реакція Нацради на заяву кабельників: чому саме «Інтер»?

26 Жовтня 2007
30592
26 Жовтня 2007
09:04

Реакція Нацради на заяву кабельників: чому саме «Інтер»?

30592
Реакція Нацради на заяву кабельників: чому саме «Інтер»?
Поки голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко перебуває у закордонному відрядженні, яке завершиться 29 жовтня, лист Спілки кабельного телебачення України, у якому міститься вимога виключити канал «Інтер» із універсальної програмної послуги, прокоментував його перший заступник Ігор Курус.
 
«Мене дивує, чому саме «Інтер», - сказав пан Курус «Детектор медіа». – Якщо підставою є тільки те, що справжні власники каналу – нерезиденти України, то законодавство цього не забороняє. До того ж, крім «Інтера», є ще багато телекомпаній, власники яких не є резидентами України. І знов виникає питання: чому обрали саме «Інтер»?
 
За словами Ігоря Куруса, ініціювати зміни до законодавства про телебачення і радіомовлення цілком у компетенції кабельників. «Я постійно намагаюсь пояснити провайдерам програмної послуги й операторам телекомунікацій: перш ніж упроваджувати нормативні документи, їх спершу потрібно або затвердити, або прийняти. Якщо оператори хочуть жити за новим законом, нехай ініціюють його, і якщо парламент проголосує, а Президент підпише – будемо жити за новими правилами. А поки що треба виконувати чинний закон, а не намагатись його обійти. В мене таке враження, що оператори ніяк не можуть прийти до думки, що заробляти гроші треба за законом, а не робити все, що їм заманеться, як завжди було раніше. Хай учаться працювати законно і намагаються зберегти нормальні стосунки з абонентами, яких вони часто не поважають, і з телекомпаніями, які дають їм продукт, і за рахунок яких вони заробляють гроші», - сформулював свою позицію перший заступник голови «Нацради».
 
«Чому саме «Інтер»? Усе розписано у тих статтях, на які ми посилаємось. Ніхто нічого досі не спростував, - відповіла на запитання «ТК» генеральний директор СКТУ Юлія Молчанова. – Ми хочемо подивитись на реакцію. А далі я не виключаю, що будуть звернення щодо інших каналів. Хоча, можливо, й ні». Також пані Молчанова повідомила про намір СКТУ 25 жовтня звернутись до Європарламенту щодо змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення».
 
Нагадаємо, під час зустрічі з журналістами, серед яких були й представники «ТК», офіційний власник контрольного пакету акцій каналу «Інтер» Валерій Хорошковський таки спростував частину тверджень, які містяться у статтях на сайтах «Україна кримінальна» та ін. і стосуються власності каналу.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30592
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Саша
6044 дн. тому
пан Курус, не делайте из себя идиота. Неужели не понятно, что у многих каналов собственники нерезиденты, но они почему-то регистрируют свои права в Украине путем создания СП. И только Интеру НАСРАТЬ на все законы.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду