detector.media
26.10.2007 09:04
Реакція Нацради на заяву кабельників: чому саме «Інтер»?
Реакція Нацради на заяву кабельників: чому саме «Інтер»?
Поки голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко перебуває у закордонному відрядженні, яке завершиться 29 жовтня, лист Спілки кабельного телебачення України, у якому міститься вимога виключити канал «Інтер» із універсальної програмної послуги, прокоментував його перший заступник Ігор Курус.
 
«Мене дивує, чому саме «Інтер», - сказав пан Курус «Детектор медіа». – Якщо підставою є тільки те, що справжні власники каналу – нерезиденти України, то законодавство цього не забороняє. До того ж, крім «Інтера», є ще багато телекомпаній, власники яких не є резидентами України. І знов виникає питання: чому обрали саме «Інтер»?
 
За словами Ігоря Куруса, ініціювати зміни до законодавства про телебачення і радіомовлення цілком у компетенції кабельників. «Я постійно намагаюсь пояснити провайдерам програмної послуги й операторам телекомунікацій: перш ніж упроваджувати нормативні документи, їх спершу потрібно або затвердити, або прийняти. Якщо оператори хочуть жити за новим законом, нехай ініціюють його, і якщо парламент проголосує, а Президент підпише – будемо жити за новими правилами. А поки що треба виконувати чинний закон, а не намагатись його обійти. В мене таке враження, що оператори ніяк не можуть прийти до думки, що заробляти гроші треба за законом, а не робити все, що їм заманеться, як завжди було раніше. Хай учаться працювати законно і намагаються зберегти нормальні стосунки з абонентами, яких вони часто не поважають, і з телекомпаніями, які дають їм продукт, і за рахунок яких вони заробляють гроші», - сформулював свою позицію перший заступник голови «Нацради».
 
«Чому саме «Інтер»? Усе розписано у тих статтях, на які ми посилаємось. Ніхто нічого досі не спростував, - відповіла на запитання «ТК» генеральний директор СКТУ Юлія Молчанова. – Ми хочемо подивитись на реакцію. А далі я не виключаю, що будуть звернення щодо інших каналів. Хоча, можливо, й ні». Також пані Молчанова повідомила про намір СКТУ 25 жовтня звернутись до Європарламенту щодо змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення».
 
Нагадаємо, під час зустрічі з журналістами, серед яких були й представники «ТК», офіційний власник контрольного пакету акцій каналу «Інтер» Валерій Хорошковський таки спростував частину тверджень, які містяться у статтях на сайтах «Україна кримінальна» та ін. і стосуються власності каналу.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY