Репортерський «ґранж» - це модно?

17 Вересня 2007
33497
17 Вересня 2007
20:11

Репортерський «ґранж» - це модно?

33497
Репортерський «ґранж» - це модно?

Субота, 15 вересня, вечірні новини на «1+1». У студії – пряме включення з презентації кінострічки за участі Богдана Ступки і Ренати Літвінової. Про подію мовить Олена Єремєєва. Взагалі, чомусь так бува, що телевізор є для тебе рівним фоном переднього плану спілкування з домашніми або інших якихось справ і увагу привертає, тільки тоді, коли щось там відбувається не так. Репортаж пані Олени примусив уважніше вгледітися в екран. Виходячи з того, як працював телерепортер, стороння людина, яка вперше увімкнула цей канал, може припустити, що:

 

     а) дівчині щось або хтось дуже заважає;

 

     б) Олена Єремєєва не підготовлена до цього репортажу;

 

    в) репортеру нецікава тема й  абсолютно все одно, як цей матеріал виглядатиме;

 

     г) працівник каналу професійно непридатний для роботи в прямому ефірі;

 

     д) зважаючи на вищезазначений пункт – це загальний рівень компанії. 

 

Воно було б ще зрозуміло, якби йшлося про прямий репортаж із симпозіуму фізиків-релятивістів, наприклад, але розказувати про Ступку і еее…Літвінову (?) виявилося теж складно. Уявіть собі торгівельні ряди зі схожими товарами – покупець підійде до продавця, який працює невимушено, динамічно і з настроєм, чи до того, хто абияк представляє свій товар? І великий телевізійний канал теж не зможе «продавати» глядачеві новини в такому вигляді. Фокусуватися на особі Олени Єремєєвої я зовсім не збирався – схибила команда і той, хто за роботу цієї команди відповідає. З іншого боку, можливо, це був продуманий прийомчик для привертання уваги глядачів – або просто мода на репортерський «ґранж»? 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
33497
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2 телекритике
6040 дн. тому
Дядя, роздуплися, це ЛИСТ В РЕДАКЦІЮ
телекритике
6040 дн. тому
непрофесійно панове вказуйте хоча б порфесію автора . Хто такий мІхалЄвІч? мистецтвознавець чи невдаха-журналіст ? "рівним фоном переднього плану спілкування із родичами" хай навчиться по-людські висловлювати свою думку окрім того тратити час на заздрощі соромно ...
колега
6074 дн. тому
Пан Міхалєвич з Олександрії! То може Ви заздрите пані Олені Єремєєвій, яка в Києві і працює на 1+1? А як для телевізійника, то можна було б і більш фахово писати і підходити до питання. Слабенький у Вас рівень, як для телевізійника, а ще й у національне видання написали, ще й фото повісили, подивіться який я. То тепер, будемо знати Вас в обличчя. Дякую за індифікацію.:) P.S.До речі, вже все, ентузіазм пропав писати? Сказати більше не має чого?
Победоносцева
6075 дн. тому
Прошу прощения за опечатку в слове "апеллировать".
Победоносцева
6075 дн. тому
Я присоединяюсь ко всем высказанным выше комментариям. И от себя хочу добавить, что если и говорить о "репортерском гранже", то именно в этом жанре выполнен опус господина Михалевича - бесконечно полемичный, беспочвенный, провокационный, неаргументированный и злой. Ваши глубоко субъективные "допущения" не подкреплены ни единым аргументом, внятно сформулированным в этой заметке. У Вас, господин Михалевич, эмоционально и хаотично "сложилось мнение"? Ну так поделитесь им в узком кругу в рамках "переднього плану спілкування з домашніми" (тоже, оборотец, скажу Вам). А уж коль скоро Ваше мнение вы решили сделать публичным, потрудитесь его обосновать, а не аппелировать к эмоциям и впечатлениям.
дядя Гриша
6075 дн. тому
Ув. умник ! А можно поведать уважаемым коллегам о Ваших персональных достияжениях в собственном производстве телепродукта ? Бумага и интернет выдерживают всевозможный БРЕД "гениальных авторов". Кто давал Вам право использовать такие оценочные выражения ..... ? Неужели г-жа Лигачёва.... или у на уважаемом интернет-ресурсе появилась лазейка для размещения "обьективных"материалов p.s. вот что говорит интернет о авторе письма Володимир Міхалєвіч, програмний директор ТОВ «Телерадіокомпанія МАЯК», місто Олександрія:
жінка
6075 дн. тому
Авторе, займіться якоюсь серйозною справою, гідною чоловіка...такого жизнерадостного.:)
джентельмен
6075 дн. тому
Ви вперше дивитесь телевізор? Ви ніколи не бачили інших включень, де репортери несуть таку полову, що й ну, заікаються, плутають прізвища?! Ви - вперше бачите цю репортерку! Ви ніколи не бачили її фахових сюжетів!!! Вона давно в цій темі, і добре знається на темі культури!!!А те, що журналістці йшла "обратка" в вухо (ящо Вам відомі такі телевізійні терміні, а мають бути відомі,якщо Ви пишите у фахове телевізійне інтернет-видання), то це подвиг - так гарно включитися за таких поганих технічних умов!!! p.S.взагалі дивно, що така деталь - тема для статті на "ТК". Вкотре погоджуюсь з колегами, що "ТК" втрачає рівень. І відповідно її не варто читати.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду