Бі-Бі-Сі залишилася без FM-діапазону в Москві

17 Серпня 2007
30752
17 Серпня 2007
16:35

Бі-Бі-Сі залишилася без FM-діапазону в Москві

30752
Бі-Бі-Сі залишилася без FM-діапазону в Москві

Власники московської радіостанції «Большое радио», яка мовила в FM-діапазоні, повідомила Всесвітній службі Бі-Бі-Сі про те, що її російськомовні програми припинять виходити в ефір, починаючи з другої половини дня 17 серпня, повідомляє Російська служба Бі-Бі-Сі. Подібні проблеми у служби виникали й раніше.

 

Холдинг «Финам», якому належить «Большое радио», повідомив представникам Російської служби Бі-Бі-Сі про те, що її програми знімаються з ефіра за вимогою Комісії з ліцензування та контролю у сфері телерадіомовлення.

 

Бі-Бі-Сі має намір звернутися до Федеральної служби з нагляду у сфері масових комунікацій, зв’язках та охорони культурної спадщини з проханням переглянути рішення. Мовна корпорація закликає зберегти попередню концепцію станції, яка передбачає трансляцію програм Бі-Бі-Сі.

 

Ричард Сембрук, керівник міжнародного телерадіомовлення Бі-Бі-Сі, заявив, що дуже шкодує, що слухачі «Большого радио» не зможуть тепер почути безсторонні новини та інформаційні програми високої якості в FM-діапазоні, у створення яких служба вклала велику кількість сил та ресурсів. Програми Бі-Бі-Сі в FM-діапазоні транслюються в понад 150 столиць у всьому світі.

 

Щодо подібних проблем, які виникали у Бі-Бі-Сі раніше. В кінці 2006 року московська радіостанція «Радіо Арсенал» припинила транслювати програми Бі-Бі-Сі, а на початку 2007-го те ж зробила станція «Радіо Ленінград» у Санкт-Петербурзі. Останнє поінформувало Бі-Бі-Сі про те, що припинити трансляцію її програм вимагала місцева влада, яка відповідальна за ліцензування.

 

Сайт ВВСRussian.com повідомляє всім охочим, де і на яких частотах можна й надалі слухати програми російської служби Бі-Бі-Сі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30752
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду