detector.media
17.08.2007 16:35
Бі-Бі-Сі залишилася без FM-діапазону в Москві

Власники московської радіостанції «Большое радио», яка мовила в FM-діапазоні, повідомила Всесвітній службі Бі-Бі-Сі про те, що її російськомовні програми припинять виходити в ефір, починаючи з другої половини дня 17 серпня, повідомляє Російська служба Бі-Бі-Сі. Подібні проблеми у служби виникали й раніше.

 

Холдинг «Финам», якому належить «Большое радио», повідомив представникам Російської служби Бі-Бі-Сі про те, що її програми знімаються з ефіра за вимогою Комісії з ліцензування та контролю у сфері телерадіомовлення.

 

Бі-Бі-Сі має намір звернутися до Федеральної служби з нагляду у сфері масових комунікацій, зв’язках та охорони культурної спадщини з проханням переглянути рішення. Мовна корпорація закликає зберегти попередню концепцію станції, яка передбачає трансляцію програм Бі-Бі-Сі.

 

Ричард Сембрук, керівник міжнародного телерадіомовлення Бі-Бі-Сі, заявив, що дуже шкодує, що слухачі «Большого радио» не зможуть тепер почути безсторонні новини та інформаційні програми високої якості в FM-діапазоні, у створення яких служба вклала велику кількість сил та ресурсів. Програми Бі-Бі-Сі в FM-діапазоні транслюються в понад 150 столиць у всьому світі.

 

Щодо подібних проблем, які виникали у Бі-Бі-Сі раніше. В кінці 2006 року московська радіостанція «Радіо Арсенал» припинила транслювати програми Бі-Бі-Сі, а на початку 2007-го те ж зробила станція «Радіо Ленінград» у Санкт-Петербурзі. Останнє поінформувало Бі-Бі-Сі про те, що припинити трансляцію її програм вимагала місцева влада, яка відповідальна за ліцензування.

 

Сайт ВВСRussian.com повідомляє всім охочим, де і на яких частотах можна й надалі слухати програми російської служби Бі-Бі-Сі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY