Редактора «Горохівського вісника» звільнено під тиском місцевої влади

14 Серпня 2007
13576
14 Серпня 2007
12:46

Редактора «Горохівського вісника» звільнено під тиском місцевої влади

13576
Редактора «Горохівського вісника» звільнено під тиском місцевої влади

До журналістів Волині надійшов відкритий лист від працівників «Горохівського вісника», у якому вони повідомляють про кричущий випадок звільнення з посади редактора районної газети «Горохівський вісник» Зінаїди Левчук. Автори листа називають таке звільнення «рейдерською атакою» і стверджують, що за усім цим стоїть голова Горохівської РДА Леонід Андрійчук.

 

Наводимо відкритий лист дослівно:

 

Шановні жителі району!

Єдине джерело інформації – районну суспільно-політичну газету «Горохівський вісник», яка приносила вісті про проблеми, що турбують Вас кожного дня, який щойно став на дорогу їх зображення не в кривому дзеркалі, почавши друкувати статті про істинну суть нинішнього нестерпного життя, намагаються ізолювати від саме таких публікацій.

10 серпня 2007 року, зробивши колектив редакції газети маріонеткою для своїх корисливих цілей, троє замаскованих під «захисників» ініціаторів, вже вкотре наобіцяючи якоїсь «справедливості», спровокували на антизаконний вчинок шістьох колег: після виходу з лікарні законного редактора Левчук Зінаїди Петрівни провели проти неї ганебну акцію.

Порушивши статті 3.4, 4,1 Статуту редакції, Статтю 21 КЗпП України, статтю 43 Конституції України статтю 36 КзпП України статтю 21 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», один із засновників газети – трудовий колектив редакції – перевищив свої повноваження і достроково звільнив Левчук З.П. із посади редактора. Таким безалаберним і антиконституційним чином, маніпулюючи людьми, виконав своє завдання – відвоювати правдиву газету у читачів – голова Горохівської районної державної адміністрації Леонід Андрійчук (присутній на зборах).

Після зборів З.П.Левчук більше трьох годин часу стала заложницею. Її не випускали з кабінету, заставляючи віддати «редактору» – самозванцю ключі від сейфа і печатку.

Рейдерську атаку очолив голова райдержадміністрації Леонід Андрійчук.

Голово, який так вихваляє свою порядність, де будете ви, як виконаєте свою передвиборну місію, і чи буде вам тоді потрібна газета, до якої ви до цього часу був байдужим? Що буде з людьми, яких ви спокушаєте заради політиканства іти на беззаконня?

На четвертій сторінці газети за 11 серпня 2007 року, випущеної за підписом «редактора» О.І.Дідика, ви прочитаєте публікацію про почесні посмертні нагороди для нашого композитора Степана Федоровича Кривенького – Заслуженого працівника культури України, який написав гімн Волині, співаний всім світом. Їх дружині покійного вручив голова Волинської обласної ради Анатолій Петрович Грицюк.

Навіть цю скромну замітку доньки композитора Лесі Влашинець про високе визнання її батька всіма волинянами її колеги «видавці» не посоромилися, не порахувавшись з визнанням волинян, втиснули з фото в малопомітний куток на четвертій сторінці. Місце їй на перших шпальтах.

Кому коле очі правда про те, що жителі району хворіють від фосфорного отруєння – ЗРОЗУМІЛО!

Біда продовжує переслідувати нас своїми ніким неоприлюдненими наслідками. І ви мусите знати, що попадання в організм фосфору навіть малими дозами дає повід для надзвичайної тривоги. Якщо не лікуватися відразу, тим у кого діагноз «висвітився» на обличчі, допомогти буде дуже важко. У людей, які отруїлися жовтим фосфором, через деякий час починаються страшніші прояви невідомої хвороби, як блювота, біль в животі, підвищення артеріального тиску, а такі як випадання зубів, руйнування щелепи, крововиливи, анемія, уремія…

Не у всіх є можливість читати Інтернет-видання, статтю Володимира Цхеведіані «Жовтий фосфор над оранжевим краєм».

Останні дані наслідків фосфорної трагедії в Горохівському районі – висипка у вигляді жахливих пухирів з водою всередині на тілах малолітніх дітей з села Пилгани Сергій Олійчук, Микола Годін, Андрій Підлужний. У 20 – річного Андрія Олійчука прищі, а потім рани, які з’явилися спочатку на обличчі, сьогодні вже не тільки під носом, а «роз’ярилися» глибоко всередині носової порожнини. Рани з’являються в людей, то в одному кутку села, то на іншій вулиці.

Тим часом робочий день голови райдержадміністрації Андрійчука Л.О. розпочинається з редакції «Горохівський вісник» (проблема – усунення редактора газети).

Про це сьогодні вже мовчить газета.

Громадо району! Не мовчімо! Задля наших дітей відстоюймо правду такою., якою вона є сьогодні і якою ми хочемо мати її в майбутньому!!!

СПРАВЕДЛИВІСТЬ ПЕРЕМОЖЕ!!!

 

«ЗІК»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13576
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду