detector.media
08.08.2007 09:53
«КоммерсантЪ»: Реальними власниками «Інтера» є Дмитро Фірташ і Віталій Гайдук

Українська газета «КоммерсантЪ» із посиланням на анонімні джерела повідомляє, що власник Group DF і співвласник «РосУкрЕнерго» Дмитро Фірташ» разом із співвласником корпорації «Індустріальний союз Донбасу» Віталієм Гайдуком придбали контрольний пакет (61%) акцій АТЗТ «Українська незалежна телевізійна корпорація» (оператора каналу «Інтер»). Цей пакет вони начебто викупили за 600 мільйонів доларів США в російського мільярдера, власника металургійної компанії Evraz Group Олександра Абрамова.

 

Нагадаємо, офіційно власником 61% «УНТК» є компанія «Український медіа-проект», яка належить Валерію Хорошковському, в минулому міноритарному акціонеру Evraz Group. Валерій Хорошковський також був Першим заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України в той період, коли РНБОУ очолював Віталій Гайдук. Раніше чутки про купівлю «Інтера» спростував сам пан Гайдук; канал неодноразово офіційно спростовував інформацію про те, що його власник змінився.

 

Як повідомляють джерела «Коммерсанта», раніше переговори про купівлю 61% «Інтера» за вдвічі меншу ціну вів російський холдинг «Газпром-медіа»; тепер Фірташ і Гайдук начебто готові продати свою частку «Газпрому» за 800 мільйонів доларів США.

 

Джерелом «Коммерсанта» начебто є високопоставлений працівник Evraz Group. Цю інформацію, пише газета, підтвердив топ-менеджер великої медійної компанії, який побажав залишитись анонімним. За інформацією останнього, Фірташ отримав 21% акцій «Інтера» за 200 мільйонів доларів, які виплатив частково грішми, а частково – каналами К1, К2 і «Мегаспорт», які нещодавно ввійшли до групи «Інтер». Віталій Гайдук начебто заплатив за 40% акцій каналу 600 мільйонів. За інформацією джерела «Коммерсанта» в Evraz Group, поштовхом до продажу контрольного пакету «Інтера» для пана Абрамова став інтерес до цього пакету з боку «Газпром-медіа».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY