Холдинг «Главред-медіа» злився з інформагентством УНІАН та «Газетой по-киевски»

6 Серпня 2007
3718
6 Серпня 2007
17:35

Холдинг «Главред-медіа» злився з інформагентством УНІАН та «Газетой по-киевски»

3718
 Холдинг «Главред-медіа» злився з інформагентством УНІАН та «Газетой по-киевски»

3 серпня було підписано угоду про злиття холдингу «Главред-медіа», «Газеты по-киевски» та УНІАН в єдиний холдинг. Про це повідомили на прес-конференції, що пройшла 6 серпня в інформаційному агентстві УНІАН: президент УНІАН Ірина Геращенко, президент холдингу «Главред-медіа» Віктор Шлінчак, генеральний директор УНІАН Олег Наливайко та заступник голови правління «Газеты по-киевски» Сергій Сай-Боднар.

 

 «Юридичні моменти злиття узгоджувалися дуже довго. Ми вам повідомляємо про об’єднання відразу після  підписання угоди. Тут жодної політики», – зазначила Ірина Геращенко, заперечивши, що обєднання відбулось «під вибори». На думку президента УНІАН, консолідація медіа-активів має сприяти розвитку інформаційних, друкованих та Інтернет-видань, розширенню їх впливу на медіаринку. Ірина Геращенко вважає, що між цими виданнями не буде внутрішньої конкуренції, а тільки взаємодопомога; вони будуть оптимізувати видаткову і збільшувати дохідну частину.

 

Акціонерами новоствореного холдингу є фізична особа Олександр Третьяков та юридична особа Товариство видавництво «Прес-центр» (видавець «Газеты по-киевски»), серед засновників якого є структури, афілійовані з групою «Приват». Акціонерами прийнято надзвичайно важливе рішення про те, що акції всіх медіа залишаються в управлінні редакційних колективів, а також про те, що не буде втручання в редакційну політику. Акціонери вирішили, що гендиректором усього холдингу стане генеральний директор УНІАН Олег Наливайко; решта керівників залишаються на своїх посадах і ввійдуть до ради директорів.

 

Віктор Шлінчак повідомив, що до кінця літа буде презентовано два сайти видань, що входять у холдинг - «Известий в Украине» та «Новой газеты», україномовну версію сайту «Главред», оновлений журнал «Профиль-Украина», глянцевий журнал про телебачення «Телесіті» тощо. «Перед телеканалами «Кіно» та «Сіті» поставлені досить амбіційні завдання. На них відбудеться ребрендинг, буде замінений менеджмент», – сказав Віктор Шлінчак. Теперішнє керівництво каналів буде переведене на інші ділянки роботи, яких з розширенням холдингу стає все більше. За словами президента «Главред-медіа», для них це буде підвищення.

 

Сергій Сай-Боднар зазначив, що проект «Газета по-киевски» є успішним, постійно розвивається і розширюється. Він включає в себе «Газету по-киевски» (четверговий наклад 90 тисяч), портал, три обласних міських видання (в Харкові, Одесі та Дніпропетровську), шість безкоштовних районних (у місті Києві) додатків тощо. Є чим похвалитися й УНІАНу, доходи якого за останній рік зросли на 25%, а відвідуваність сайту збільшилася в декілька разів. Невдовзі в агентстві буде зроблено ремонт, після якого з’явиться кімната для журналістів, які чекатимуть на прес-конференцію, та ще один прес-зал.

 

Новостворений холдинг поки що не має назви, але Олег Наливайко повідомив «Детектор медіа», що питання обговорюється, і, якщо акціонери погодяться, назвою спільної структури буде «Главред-медіа».

 

Світлана Остапа, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3718
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду