detector.media
06.08.2007 17:35
Холдинг «Главред-медіа» злився з інформагентством УНІАН та «Газетой по-киевски»

3 серпня було підписано угоду про злиття холдингу «Главред-медіа», «Газеты по-киевски» та УНІАН в єдиний холдинг. Про це повідомили на прес-конференції, що пройшла 6 серпня в інформаційному агентстві УНІАН: президент УНІАН Ірина Геращенко, президент холдингу «Главред-медіа» Віктор Шлінчак, генеральний директор УНІАН Олег Наливайко та заступник голови правління «Газеты по-киевски» Сергій Сай-Боднар.

 

 «Юридичні моменти злиття узгоджувалися дуже довго. Ми вам повідомляємо про об’єднання відразу після  підписання угоди. Тут жодної політики», – зазначила Ірина Геращенко, заперечивши, що обєднання відбулось «під вибори». На думку президента УНІАН, консолідація медіа-активів має сприяти розвитку інформаційних, друкованих та Інтернет-видань, розширенню їх впливу на медіаринку. Ірина Геращенко вважає, що між цими виданнями не буде внутрішньої конкуренції, а тільки взаємодопомога; вони будуть оптимізувати видаткову і збільшувати дохідну частину.

 

Акціонерами новоствореного холдингу є фізична особа Олександр Третьяков та юридична особа Товариство видавництво «Прес-центр» (видавець «Газеты по-киевски»), серед засновників якого є структури, афілійовані з групою «Приват». Акціонерами прийнято надзвичайно важливе рішення про те, що акції всіх медіа залишаються в управлінні редакційних колективів, а також про те, що не буде втручання в редакційну політику. Акціонери вирішили, що гендиректором усього холдингу стане генеральний директор УНІАН Олег Наливайко; решта керівників залишаються на своїх посадах і ввійдуть до ради директорів.

 

Віктор Шлінчак повідомив, що до кінця літа буде презентовано два сайти видань, що входять у холдинг - «Известий в Украине» та «Новой газеты», україномовну версію сайту «Главред», оновлений журнал «Профиль-Украина», глянцевий журнал про телебачення «Телесіті» тощо. «Перед телеканалами «Кіно» та «Сіті» поставлені досить амбіційні завдання. На них відбудеться ребрендинг, буде замінений менеджмент», – сказав Віктор Шлінчак. Теперішнє керівництво каналів буде переведене на інші ділянки роботи, яких з розширенням холдингу стає все більше. За словами президента «Главред-медіа», для них це буде підвищення.

 

Сергій Сай-Боднар зазначив, що проект «Газета по-киевски» є успішним, постійно розвивається і розширюється. Він включає в себе «Газету по-киевски» (четверговий наклад 90 тисяч), портал, три обласних міських видання (в Харкові, Одесі та Дніпропетровську), шість безкоштовних районних (у місті Києві) додатків тощо. Є чим похвалитися й УНІАНу, доходи якого за останній рік зросли на 25%, а відвідуваність сайту збільшилася в декілька разів. Невдовзі в агентстві буде зроблено ремонт, після якого з’явиться кімната для журналістів, які чекатимуть на прес-конференцію, та ще один прес-зал.

 

Новостворений холдинг поки що не має назви, але Олег Наливайко повідомив «Детектор медіа», що питання обговорюється, і, якщо акціонери погодяться, назвою спільної структури буде «Главред-медіа».

 

Світлана Остапа, «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY