Рівненський видавничий дім «ОГО» і телерадіокомпанія «Рівне 1» проводять Школу універсального журналіста

19 Липня 2007
3390
19 Липня 2007
14:38

Рівненський видавничий дім «ОГО» і телерадіокомпанія «Рівне 1» проводять Школу універсального журналіста

3390
Рівненський видавничий дім «ОГО» і телерадіокомпанія «Рівне 1» проводять Школу універсального журналіста

Реалізацію мультимедійного проекту «Школа універсального журналіста» розпочали цього тижня у Рівному Видавничий дім «ОГО» і телерадіокомпанія «Рівне 1». Упродовж 12 днів 16 молодих людей віком 17-29 років отримають базові уявлення про роботу журналіста в газетах, на телебаченні та в інтернет-виданні.

 

Як розповів керівник проекту, головний редактор ВД «ОГО» і заступник директора ТРК «Рівне 1» Віталій Голубєв, торік подібні навчальні програми під назвою «Школа молодого журналіста” проводились окремо у ВД «ОГО» і на ТРК «Рівне 1». За їх результатами 7 молодих людей отримали постійну роботу в цих структурах і успішно працюють до сьогодні, частина стали позаштатними авторами.

 

Цього річ, з огляду на початок більш тісної інтеграції згаданих інформаційних майданчиків у напрямку створення мультимедійного ньюзруму, було вирішено об’єднати навчальні курси у спільний. За результатами підсумкового тестування, кращі випускники матимуть змогу пройти стажування у ВД «ОГО» або на ТРК «Рівне 1» і претендувати на працевлаштування. Крім того, як очікується, частина випускників поповнить кадровий резерв обох структур та матиме змогу в майбутньому співпрацювати з цими ЗМІ на позаштатній основі.

 

Під час «Школи універсального журналіста», зокрема, розглядаються риси та умови журналістської діяльності, механізми пошуку новин та вимоги до їх подачі в газеті й на телебаченні, методика роботи з джерелами інформації, економічні, юридичні та мовно-стилістичні аспекти роботи журналіста, секрети вдалої журналістської кар’єри. Заняття проходять у тренінговому форматі. Основну частину курсу читає безпосередньо керівник проекту і автор навчальної програми Віталій Голубєв, який нещодавно успішно закінчив Тренінг для тренерів на базі Інституту розвитку регіональної преси (м.Київ) та має досвід проведення тренінгів для журналістів та редакторів у корпоративних та грантових проектах. Крім того, викладачами є провідні фахівці-практики з ВД «ОГО» та ТРК «Рівне 1».

 

«Відбір учасників навчання здійснювався на основі аналізу резюме претендентів та усних співбесід з ними, - розповів Віталій Голубєв. – У Рівному є багато талановитих та енергійних молодих людей, яким цілком під силу досягти успіху в журналістиці. А вузівська наука, не секрет, подекуди дещо відірвана від реальних умов роботи в редакції. Один з наших попередніх випускників так і сказав: за півтора роки навчання у ВНЗ я не дізнався й половини того, чого навчився під час вашої Школи журналіста. Це і радує, і насторожує водночас: чи не пора ВНЗ повернутись обличчям до реального життя і почати активніше запрошувати успішних журналістів та менеджерів до викладацької роботи? Попри все, наша допомога молоді отримати початкові уявлення про роботу журналіста цілком відповідає нашій кадровій стратегії: основний акцент робимо на підготовці власних фахівців. Хоча не виключаю, що в майбутньому ми могли б провести подібне навчання і в іншому регіоні. А наступним нашим проектом, як очікується, стане Школа операторської майстерності».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3390
Теги:
Читайте також
26.12.2007 13:18
Віталій Голубєв
Олена Толочик, для «Детектор медіа»
9 531
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду