UBC планує з’явитись в ефірі 1 вересня і не хоче молодих ведучих

11 Липня 2007
2043
11 Липня 2007
09:38

UBC планує з’явитись в ефірі 1 вересня і не хоче молодих ведучих

2043
 UBC планує з’явитись в ефірі 1 вересня і не хоче молодих ведучих

10 липня UBC (Український бізнес-канал) провів перший кастинг ведучих. Першого вересня канал планує зявитись в ефірі, тому пошук та підготовку кадрів розпочав уже зараз. Замість переманювати «знайомі обличчя» з інших каналів, керівництво UBC планує створювати зірок самотужки.

 

«У нас сложная задача – найти ведущих для экономических программ, - каже генеральний продюсер каналу Світлана Коляда. – Даже журналистов, которые как-то разбираются в этой тематике, на телевидении немного, а ведущих – тем более. Мы требуем от людей, чтобы они работали без суфлера, чтобы было видно, как они ориентируются в ситуации».

 

За словами пані Коляди, ведучі не обов’язково повинні бути молодими та привабливими. «Для нас важнее всего, чтобы человек был в теме, в материале. Информация сложная, очень много цифр, поэтому и ведущих найти сложно. Бизнес-канал – это прежде всего опыт и знания, поэтому человек должен уже в чем-то разбираться. Поэтому мы сразу установили возрастное ограничение – не моложе 25 лет, хотя изначально собирались набирать не моложе 30. Однако наше телевидение очень молодое. У нас не так, как в западных странах, где для того, чтобы сесть в кадр, нужно минимум лет 15 побегать с микрофоном. Думаю, молоденькие, какими бы красивыми и харизматичными они ни были, вряд ли будут работать на нашем канале», - каже Світлана.

 

Однак, як це буває найчастіше, ведучими захотіли бути здебільшого «модельні» дівчата та хлопці, в найкращому вигляді, щойно з інститутів. Тож не дивно, що головною проблемою для них виявились нескінченні цифри та складні назви у текстах.

 

Наступного тижня організатори планують розпочати другий тур пошуку. Цілком можливо, що з-поміж 20 кандидатів першого туру не оберуть нікого, а відтак усі, хто відчуває сили та натхнення до економіки, ще мають шанс спробувати себе і позмагатись за місце ведучого на новому каналі.

 

Любов Цибульська, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2043
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду