«КіевлянинЪ» пропонує рівненським працівникам пожити в Києві на 400 грн/місяць

9 Липня 2007
3122
9 Липня 2007
13:46

«КіевлянинЪ» пропонує рівненським працівникам пожити в Києві на 400 грн/місяць

3122
«КіевлянинЪ» пропонує рівненським працівникам пожити в Києві на 400 грн/місяць

Власник медіа-агентства «КіевлянинЪ» пропонує працівникам рівненської філії, які не хочуть звільнятися за згодою сторін, перейти на роботу до столиці із збереженням офіційної зарплатні, яка становить близько 400 гривень на місяць. Про це йдеться в листі, яке страйкарі отримали від власника 7 липня.

 

Чинне законодавство передбачає, що у разі відмови працівника від переведення на роботу в іншу місцевість разом із підприємством, а також відмови від продовження роботи у зв'язку із зміною істотних умов праці є підставою припинення трудового договору (ст.36 п. 6 КЗпП).

 

Нагадаємо, власники вважають безперспективним подальше існування філії медіа-агентства у Рівному та мають намір звільнити 20 її працівників. За інформацією «ТК», частина колективу всерйоз замислилась над тим, аби пристати на пропозицію власника. Якщо це станеться, суд може кваліфікувати їхню згоду як мирову угоду.

 

Медіа-профспілка, дотримуючись процедури, надіслала лист-відповідь керівництву, підтверджуючи свої наміри примириння. «Ми готові до діалогу, до примирення на взаємовигідних засадах», -  каже представник первинного осередку в редакції Руслан Савуляк.  

 

Страйкком не припиняє підготовку документів, і сьогодні-завтра позовна заява надійде до суду. Вимоги збільшенні: виплата заборгованої зарплати за два місяці, власне, що й стало причиною конфлікту та оплата праці під час страйку. Колектив «Кіевлянина» не покидає редакцію навіть уночі, тому вимагатиме оплати праці й у позаурочний час. Найсуттєвішою вимогою колективу є відшкодування реальної винагороди, яку працівники отримували «у конвертах».

 

Дирекція пропонує провести додаткові консультації 13 липня вже у Києві, оскільки конфлікт набув широкого розголосу не лише на Рівненщині, а й на загальнодержавному рівні. В суботу до страйкарів приїздили представники Комітету Верховної ради України з питань свободи слова та інформації, які, ознайомившись зі спором, пообіцяли посприяти страйккому.

 

Оксана Маловічко, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3122
Теги:
Читайте також
26.12.2007 13:18
Віталій Голубєв
Олена Толочик, для «Детектор медіа»
9 532
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду