Звільнення журналіста радіо «Ера» не пов’язано з його роботою в Незалежній медіа-профспілці?

26 Червня 2007
4610
26 Червня 2007
18:23

Звільнення журналіста радіо «Ера» не пов’язано з його роботою в Незалежній медіа-профспілці?

4610
Звільнення журналіста радіо «Ера» не пов’язано з його роботою в Незалежній медіа-профспілці?

Керівництво радіо «Ера» перешкоджає створенню осередку профспілки в редакції «Ера FМ». Про це повідомляє Київська незалежна медіа-профспілка. За словами голови КНМП Михайлини Скорик, людям, які намагаються створити осередок, а це близько третини творчого колективу, почали останнім часом висловлювати претензії до їхньої роботи. Декому з профспілкових активістів запропонували написати заяви про звільнення. Медіа-профспілка закликає керівництво радіо «Ера» припинити тиск на журналістів і нагадує, що за перешкоджання діяльності профспілки передбачена кримінальна відповідальність.

 

Журналіст Михайло Глуховський розповів «ТК», що сьогодні зранку перший заступник гендиректора радіо «Ера» з творчих питань Віталій Дикий запропонував йому написати заяву «за власним». Формальним приводом для звільнення став «непрофесіоналізм» та те, що редакторові не подобається якість текстів та дикція. Тиждень тому, каже Михайло Глуховський, пан Дикий зробив йому зауваження, що треба працювати над собою. Тримісячний випробувальний термін закінчився для Михайла ще на початку червня.

 

Утім, Віталій Дикий дуже здивувався питанню про наявність якихось претензій до членів осередку профспілки: «У нас немає проблем із профспілкою, є проблеми з професіоналізмом окремих людей. У Михайла Глуховського вже було кілька попереджень, є проблема з програмою Віхи, для якої він працює, і тиждень тому я йому сказав про це. Він у нас був на випробувальному терміні, а зауваження від Романа Чайковського він отримав ще два місяці тому. Це давня історія, яка не має ніякого відношення до його діяльності в профспілці».

 

Голова осередку Незалежної профспілки на радіо «Ера» Тетяна Якубович підтвердила, що звільнитися не пропонували більше нікому з членів осередку, «але Михайло вже пройшов випробувальний термін, і жодних претензій до нього не було».

 

Осередок профспілки на «Ера FМ» було створено тиждень тому, він об’єднав більше 10 людей, наразі триває його легалізація.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4610
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду