detector.media
26.06.2007 12:18
Кабмін передав держконцерн РРТ в управління Держкомтелерадіо (ОНОВЛЕНО)

Державний концерн радіозв'язку, радіомовлення і телетрансляцій (РРТ) переданий в управління Державного комітету телерадіомовлення. Як повідомив журналістів прес-секретар прем'єр-міністра Денис Іванеско, відповідне рішення ухвалене на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів.

Концерн РРТ, що здійснює експлуатацію транслюючих центрів, раніше знаходився в управлінні Міністерства транспорту і зв'язку.

Керівництво концерну РРТ відмовилося коментувати дану подію, підкресливши, що поки не бачило офіційних документів, підтверджуючих таке рішення, тому ні про що судити не можна. Проте, за словами віце-президента концерну Олександра Півнюка, "де б ми не знаходилися, завдання у нас завжди одні і ті ж".

Нагадаємо, на сьогоднішній момент під управлінням концерну РРТ, який був створений в 1972 році, знаходиться практично вся мережа теле- і радіотрансляції в Україні. Раніше Міністерство транспорту і зв'язку затвердило реорганізацію концерну РРТ, в результаті якої у нього з'явилося 28 філіалів і 2 державних підприємства-учасника. Замовниками послуг Концерну РРТ є національні, регіональні обласні, незалежні комерційні, міжнародні телерадіокомпанії і підприємства зв'язку, зокрема ТРК країн СНД, Радіо “Свобода" і “ВВС", ICTV, “Інтер", “Укртелеком" і “Утел".

На базі концерну планується впровадити цифрове телерадіомовлення у всіх регіонах до 2009 р. Для цього в Україні прийнята урядова програма, в якій записано, що державний концерн РРТ до кінця 2008 року повністю забезпечить цифровим телемовленням всю територію країни.

Як повідомлялося, ще в січні цього року глава Держкомтелерадіо Едуард Прутнік надсилав прем'єр-міністрові України Віктору Януковичу лист з проханням про перепідпорядкування концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (РРТ).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY