Голова Нацкомісії з утвердження свободи слова Тарас Петрів зустрівся зі Спеціальним доповідачем Ради ООН Амбеї Лігабо

18 Травня 2007
18366
18 Травня 2007
14:37

Голова Нацкомісії з утвердження свободи слова Тарас Петрів зустрівся зі Спеціальним доповідачем Ради ООН Амбеї Лігабо

18366
Голова Нацкомісії з утвердження свободи слова Тарас Петрів зустрівся зі Спеціальним доповідачем Ради ООН Амбеї Лігабо

У Секретаріаті Президента України відбулася зустріч голови Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України Тараса Петріва з Спеціальним доповідачем Ради ООН з прав людини (РПЛ) з питання права на свободу поглядів та вільне їх висловлювання Амбеї Лігабо.

Про це повідомила сьогодні прес-служба Президента України.

Як зазначаєтсья у повідомленні, під час бесіди було обговорено низку питань розвитку медійної сфери, зокрема, права на доступ до інформації, забезпечення захисту журналістів, утвердження професійних стандартів.

Спеціального доповідача було поінформовано про роботу Національної комісії і основні проекти, які реалізовуються в Україні щодо Суспільного мовлення, роздержавлення ЗМІ, розвитку українського сегменту мережі Інтернет, підготовки та перепідготовки журналістських кадрів, правил акредитації мас-медіа при органах державної влади.

Голова Нацкомісії підкреслив, що Президент України приділяє велику увагу забезпеченню свободи слова в Україні і неодноразово наголошував, що проведення демократичних реформ в країні можливе тільки за умови розвитку вільної журналістики, утвердження високих журналістських стандартів.

А. Лігабо в свою чергу розповів про зустрічі, які вже відбулися в рамках його програми перебування в Києві, та акцентував увагу на основних проблемах, що порушувались у ході цих перемовин.

Під час зустрічі сторони також обговорили питання, про які йтиметься у звіті Спеціального доповідача щодо ситуації в Україні з правом на свободу поглядів та їх вільне висловлення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18366
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду