detector.media
18.05.2007 14:37
Голова Нацкомісії з утвердження свободи слова Тарас Петрів зустрівся зі Спеціальним доповідачем Ради ООН Амбеї Лігабо

У Секретаріаті Президента України відбулася зустріч голови Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України Тараса Петріва з Спеціальним доповідачем Ради ООН з прав людини (РПЛ) з питання права на свободу поглядів та вільне їх висловлювання Амбеї Лігабо.

Про це повідомила сьогодні прес-служба Президента України.

Як зазначаєтсья у повідомленні, під час бесіди було обговорено низку питань розвитку медійної сфери, зокрема, права на доступ до інформації, забезпечення захисту журналістів, утвердження професійних стандартів.

Спеціального доповідача було поінформовано про роботу Національної комісії і основні проекти, які реалізовуються в Україні щодо Суспільного мовлення, роздержавлення ЗМІ, розвитку українського сегменту мережі Інтернет, підготовки та перепідготовки журналістських кадрів, правил акредитації мас-медіа при органах державної влади.

Голова Нацкомісії підкреслив, що Президент України приділяє велику увагу забезпеченню свободи слова в Україні і неодноразово наголошував, що проведення демократичних реформ в країні можливе тільки за умови розвитку вільної журналістики, утвердження високих журналістських стандартів.

А. Лігабо в свою чергу розповів про зустрічі, які вже відбулися в рамках його програми перебування в Києві, та акцентував увагу на основних проблемах, що порушувались у ході цих перемовин.

Під час зустрічі сторони також обговорили питання, про які йтиметься у звіті Спеціального доповідача щодо ситуації в Україні з правом на свободу поглядів та їх вільне висловлення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY