Андрій Шевченко ставиться до призначення Олени Бондаренко в.о. голови Комітету іронічно

26 Квітня 2007
9064
26 Квітня 2007
19:33

Андрій Шевченко ставиться до призначення Олени Бондаренко в.о. голови Комітету іронічно

9064
 Андрій Шевченко ставиться до призначення Олени Бондаренко в.о. голови Комітету іронічно

Як уже повідомляла «ТК», сьогодні семеро членів Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації обрали виконувачем обовязків голови цього комітету першого заступника голови Олену Бондаренко.

 

«З таким самим успіхом мої колеги з коаліції могли би призначити себе виконувачем обов‘язки Папи Римського або Генсека НАТО, – коментує цю подію голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко. – Закон «Про комітети» та Регламент чітко визначає, що рішення про призначення і звільнення голів комітетів може ухвалювати лише Верховна Рада.»

 

Депутати зібралися за день до запланованого засідання, чим, на думку Шевченка, порушили 43-ю статтю закону «Про комітети» і цим самим перекреслили законність будь-якого ухваленого рішення.

 

«Сьогодні цих людей цікавить не створення суспільного мовлення, не роздержавлення преси, не підтримка українського телевиробництва, а зведення політичних рахунків, – висловлює жаль Андрій Шевченко. – Більшість з цих людей ніколи не працювали в Комітеті – комуніст Голуб, наприклад, за всю роботу парламенту був лише на одному – першому – нашому засіданні». Голова Комітету переконаний, що його колеги керуються виключно політичною доцільністю і звертає увагу на питання, які обговорили депутати з коаліції: це, зокрема, проект закону, який дозволяє Верховній Раді змінити склад Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, а також постанова про утворення тимчасової слідчої комісії щодо діяльності Нацради. Депутати від коаліції також відхилили пропозицію заслухати у парламенті звіт Президента НТКУ Докаленка у зв‘язку із закриттям на Першому каналі телепрограми «Толока».

 

Голова Комітету висловив сподівання, що конфлікт не вплине на стратегічні ініціативи Комітету – зокрема, на роботу Національної ініціативи «Суспільне мовлення», яка об‘єднує парламентський комітет, Держкомтелерадіо, Нацраду та Президента.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9064
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду