detector.media
26.04.2007 19:33
Андрій Шевченко ставиться до призначення Олени Бондаренко в.о. голови Комітету іронічно

Як уже повідомляла «ТК», сьогодні семеро членів Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації обрали виконувачем обовязків голови цього комітету першого заступника голови Олену Бондаренко.

 

«З таким самим успіхом мої колеги з коаліції могли би призначити себе виконувачем обов‘язки Папи Римського або Генсека НАТО, – коментує цю подію голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко. – Закон «Про комітети» та Регламент чітко визначає, що рішення про призначення і звільнення голів комітетів може ухвалювати лише Верховна Рада.»

 

Депутати зібралися за день до запланованого засідання, чим, на думку Шевченка, порушили 43-ю статтю закону «Про комітети» і цим самим перекреслили законність будь-якого ухваленого рішення.

 

«Сьогодні цих людей цікавить не створення суспільного мовлення, не роздержавлення преси, не підтримка українського телевиробництва, а зведення політичних рахунків, – висловлює жаль Андрій Шевченко. – Більшість з цих людей ніколи не працювали в Комітеті – комуніст Голуб, наприклад, за всю роботу парламенту був лише на одному – першому – нашому засіданні». Голова Комітету переконаний, що його колеги керуються виключно політичною доцільністю і звертає увагу на питання, які обговорили депутати з коаліції: це, зокрема, проект закону, який дозволяє Верховній Раді змінити склад Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, а також постанова про утворення тимчасової слідчої комісії щодо діяльності Нацради. Депутати від коаліції також відхилили пропозицію заслухати у парламенті звіт Президента НТКУ Докаленка у зв‘язку із закриттям на Першому каналі телепрограми «Толока».

 

Голова Комітету висловив сподівання, що конфлікт не вплине на стратегічні ініціативи Комітету – зокрема, на роботу Національної ініціативи «Суспільне мовлення», яка об‘єднує парламентський комітет, Держкомтелерадіо, Нацраду та Президента.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY