Український фільм «Біля річки» Єви Нейман покажуть на Роттердамському фестивалі

26 Січня 2007
18172
26 Січня 2007
22:32

Український фільм «Біля річки» Єви Нейман покажуть на Роттердамському фестивалі

18172
Український фільм «Біля річки» Єви Нейман покажуть на Роттердамському фестивалі

На Роттердамському кінофестивалі, який 24 січня відкрив календар кінофорумів-2006, поза конкурсом — у програмі «Час і течії» — покажуть нову повнометражну українську картину «Біля річки» Єви Нейман. Це друге пришестя Єви в Роттердам, у 2004 р. вона теж поза конкурсом показувала там короткометражку «Все по-старому».

 

Як це часто буває, фільм «Біля річки» в Україні ще не бачили, у вітчизняному прокаті він планується у травні. Знімали фільм на Одеській кіностудії впродовж півтора року — частково його фінансувало Міністерство культури, а державне фінансування особливою пунктуальністю зроду не грішило. Трохи піару на етапі зйомок картині додала худрада Одеської кіностудії, кілька режисерів написали листа в Кабмін і Мінкульт, протестуючи проти того, щоб державні гроші давали іноземному режисеру. Іноземка виявилася народженою в Запоріжжі громадянкою України, яка 7 років жила в Німеччині й навчалася в Німецькій академії кіно і телебачення в Берліні. В Україні Єва зняла дві документальні стрічки і попрацювала стажером на картині Кіри Муратової «Другорядні люди».

 

«Біля річки» — це дебют 32-річної Єви в повному метрі, в якому йдеться про один день двох літніх жінок — дочки і матері, котрі давно живуть спокійно і без пригод, а тут вирішили прогулятися до річки, ймовірно, востаннє вдвох... Сценарій картини за мотивами двох оповідань Фрідріха Горенштейна написав одесит Сергій Четвертков, автор сценаріїв до кількох фільмів Кіри Муратової.

«Україна молода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18172
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду