Юлія Тимошенко заявляє, що голосувала за закон про Кабмін «під себе», а за закон про опозицію – «під Партію регіонів»

12 Січня 2007
9337
12 Січня 2007
17:19

Юлія Тимошенко заявляє, що голосувала за закон про Кабмін «під себе», а за закон про опозицію – «під Партію регіонів»

9337
Юлія Тимошенко заявляє, що голосувала за закон про Кабмін «під себе», а за закон про опозицію – «під Партію регіонів»

12 січня 2007 року у Верховній Раді відбулася прес-конференція лідера БЮТ Юлії Тимошенко. Вона задоволена тим, що парламент прийняв у комплексі декілька документів, які припинять не тільки  владний хаос в Україні, а й безлад у місцевих радах. Автор закону про опозицію та прихильниця імперативного мандату – Юлія Тимошенко – вважає, що тепер депутати місцевих рад, обрані на пропорційній основі, будуть більш відповідальніше ставитися до партійних програм. Якщо місцеві обранці будуть запідозрені в корупційних діях (отриманні землі або покращенні власного бізнесу та ін.) і виступають проти «лінії партії», як це сталося в Києві, то з ними будуть спочатку проведені профілактичні бесіди, а потім – виключення з партії і позбавлення депутатського мандату. «Достатньо двох місяців, щоб навести порядок», – сказала лідер БЮТ.

 

Юлія Тимошенко всі закиди нашоукраїнців у зраді відкидає, назвавши великий перелік зрад «Нашої України» та Президента. «Це не БЮТ голосувала за відставку першого помаранчевого уряду і підписувала меморандум, це не БЮТ призначала Віктора Януковича премєр-міністром, замість того, щоб розпустити парламент, це не БЮТ зрадила своїх виборців. Дивно, чому «Наша Україна» не блокувала трибуну, коли приймали бюджет та підвищували тарифи на комунальні послуги», – сказала вона.

 

Закон про Кабмін Тимошенко не вважає чимось незвичайним. Підвалини до цього закону були закладені ще конституційною реформою 2004 року, за яку БЮТ не голосував. Прийняття цього закону розвяже політичну кризу. Але це не означає, що БЮТ припинить виступати проти конституційної реформи, за розпуск парламенту, за визнання Кабміну нелегітимним тощо.

 

На запитання журналістів, чи не боїться Тимошенко, що спільне голосування з антикризовою коаліцією знизить рейтинг БЮТ, вона відповіла, що це не співпраця, а одночасне голосування. Інакше б коаліція ніколи не прийняла закону про опозицію. Тепер представники опозиції матимуть змогу контролювати фінансові операції Кабміну.

 

Щодо закидів, що Тимошенко голосувала за закон про Кабмін «під себе», вона підтвердила, що саме так, а закон про опозицію – для Партії регіонів. Вона вірить, що невдовзі так і станеться.

 

Оскільки на закони про опозицію та щодо статусу депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим та місцевих рад тепер Президент може накласти вето, то лідера БЮТ запитали чи була домовленість з антикризовиками про його подолання. Юлія Тимошенко відповіла ствердно, а на застереження, що її можуть «кинути», вона відповіла, що сподівається на порядність представників коаліції.

 

Залишається в силі й підписання міжфракційної угоди про співпрацю між БЮТ та Народним Рухом України, яке переноситься на 17 січня 2007 року.

 

Світлана Остапа, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9337
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду