Парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації затвердив план роботи на перше півріччя

10 Січня 2007
7016
10 Січня 2007
16:16

Парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації затвердив план роботи на перше півріччя

7016
Парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації затвердив план роботи на перше півріччя

10 січня 2007 року члени Комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради України на своєму першому засіданні в новому році одностайно ухвалили план роботи на третю сесію парламенту п’ятого скликання (лютий-липень 2007 року). План попередньої сесії, за словами голови комітету Андрія Шевченка, виконано на 20 відсотків.

 

У першому розділі «Підготовка проектів законодавчих актів на розгляд Верховної Ради України» є вже відомі громадськості проекти, які депутати не встигли доробити і розглянути на попередній сесії. Зокрема, про мораторій на відчуження від редакцій державних та комунальних засобів масової інформації приміщень та майна; про редакційну свободу державної та комунальної преси в процесі роздержавлення; про внесення змін до законів України «Про телебачення і радіомовлення» та «Про рекламу»; про проект постанови ВРУ про затвердження персонального складу громадських рад НТКУ та НРКУ тощо. Крім того члени Комітету мають підготувати проекти законів про розповсюдження друкованих ЗМІ в Україні, про Нацраду з питань телебачення та радіомовлення; про суспільне телебачення і радіомовлення України, нову редакцію закону «Про інформацію». На пропозицію народного депутата Сергія Потімкова (фракція БЮТ) перший розділ плану доповнено пунктом про концепцію інформаційного кодексу, потреба в якому вже давно назріла в Україні.

 

Щодо законопроектів, які Комітет має розглянути і подати свої пропозиції, то з їх переліку вилучено «Про ратифікацію Європейської конвенції про транскордонне телебачення і радіомовлення».

 

До питань, які передбачається розглянути на виїзних засіданнях Комітету, додалося ще одне. Зокрема особливості дотримання мовної політики для національних меншин вирішено вивчити не тільки в Автономній республіці Крим, а й в Галичині.

 

Комітет планує розглянути на парламентських слуханнях питання «Реформування державних та комунальних електронних ЗМІ» (квітень) та на чергових днях уряду «Про проблеми та перспективи розвитку цифрового телебачення в Україні» (травень).

 

Певні дискусії викликав шостий розділ плану «Конференції, симпозіуми, семінари, інші заходи, які проводитимуться Комітетом або за його участі». З нього вилучено пункт про засідання «круглого столу» за участі парламентського комітету з питань науки та освіти і Національної спілки журналістів «Україна на шляху до інформаційного суспільства».

 

В обговоренні плану роботи взяли участь члени секретаріату Комітету з питань свободи слова та інформації, а також заступник голови Державного комітету телебачення та радіомовлення Володимир Горобцов.

 

Світлана Остапа, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7016
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду