detector.media
10.01.2007 16:16
Парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації затвердив план роботи на перше півріччя

10 січня 2007 року члени Комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради України на своєму першому засіданні в новому році одностайно ухвалили план роботи на третю сесію парламенту п’ятого скликання (лютий-липень 2007 року). План попередньої сесії, за словами голови комітету Андрія Шевченка, виконано на 20 відсотків.

 

У першому розділі «Підготовка проектів законодавчих актів на розгляд Верховної Ради України» є вже відомі громадськості проекти, які депутати не встигли доробити і розглянути на попередній сесії. Зокрема, про мораторій на відчуження від редакцій державних та комунальних засобів масової інформації приміщень та майна; про редакційну свободу державної та комунальної преси в процесі роздержавлення; про внесення змін до законів України «Про телебачення і радіомовлення» та «Про рекламу»; про проект постанови ВРУ про затвердження персонального складу громадських рад НТКУ та НРКУ тощо. Крім того члени Комітету мають підготувати проекти законів про розповсюдження друкованих ЗМІ в Україні, про Нацраду з питань телебачення та радіомовлення; про суспільне телебачення і радіомовлення України, нову редакцію закону «Про інформацію». На пропозицію народного депутата Сергія Потімкова (фракція БЮТ) перший розділ плану доповнено пунктом про концепцію інформаційного кодексу, потреба в якому вже давно назріла в Україні.

 

Щодо законопроектів, які Комітет має розглянути і подати свої пропозиції, то з їх переліку вилучено «Про ратифікацію Європейської конвенції про транскордонне телебачення і радіомовлення».

 

До питань, які передбачається розглянути на виїзних засіданнях Комітету, додалося ще одне. Зокрема особливості дотримання мовної політики для національних меншин вирішено вивчити не тільки в Автономній республіці Крим, а й в Галичині.

 

Комітет планує розглянути на парламентських слуханнях питання «Реформування державних та комунальних електронних ЗМІ» (квітень) та на чергових днях уряду «Про проблеми та перспективи розвитку цифрового телебачення в Україні» (травень).

 

Певні дискусії викликав шостий розділ плану «Конференції, симпозіуми, семінари, інші заходи, які проводитимуться Комітетом або за його участі». З нього вилучено пункт про засідання «круглого столу» за участі парламентського комітету з питань науки та освіти і Національної спілки журналістів «Україна на шляху до інформаційного суспільства».

 

В обговоренні плану роботи взяли участь члени секретаріату Комітету з питань свободи слова та інформації, а також заступник голови Державного комітету телебачення та радіомовлення Володимир Горобцов.

 

Світлана Остапа, «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY