Кримський парламент змінив правила акредитації на користь журналістів

28 Грудня 2006
34105
28 Грудня 2006
10:05

Кримський парламент змінив правила акредитації на користь журналістів

34105
Кримський парламент змінив правила акредитації на користь журналістів

На такий крок керівництво кримського парламенту було змушене піти під тиском самих журналістів. Працівники мас-медіа провели акції протесту та звернулися до прокурора Криму й представника президента в автономії, вказуючи на порушення своїх прав.

 

 Серед нововведень, які викликали протести у кримських мас-медіа була, зокрема, неможливість акредитувати у парламенті більше двох представників від одного ЗМІ. Журналістів також хотіли позбавити права звертатись за інформацією до всіх підрозділів Верховної Ради, окрім прес-центру.

 

Особливе занепокоєння у ЗМІ викликала заборона знімати або записувати інтерв’ю кримських депутатів без їхнього дозволу.

 

Після демаршу журналістів на засіданні парламенту, кримський спікер Анатолій Гриценко пообіцяв ще раз проаналізувати і в разі необхідності внести зміни в документ. Про необхідність налагодити стосунки з мас-медіа голові парламенту вказав навіть його партійний керівник — український прем’єр Янукович.

 

Голова Комітету з моніторингу свободи преси в Криму Володимир Притула в інтерв’ю «Німецькій хвилі» назвав позитивними зміни, внесені до порядку акредитації, «як з юридичної точки зору, так і з точки зору здорового глузду».

 

«Президія пішла на суттєві поступки і більшість конфліктних моментів, вважаю, зняті», — сказав Притула.

 

За його словами, хоча керівництво кримського парламенту прямо і не визнало порушення прав журналістів, проте продемонструвало свою готовність до співпраці.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
34105
Читайте також
07.03.2008 08:23
Неля Сухачева
для «Детектор медіа»
16 122
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду