detector.media
28.12.2006 10:05
Кримський парламент змінив правила акредитації на користь журналістів

На такий крок керівництво кримського парламенту було змушене піти під тиском самих журналістів. Працівники мас-медіа провели акції протесту та звернулися до прокурора Криму й представника президента в автономії, вказуючи на порушення своїх прав.

 

 Серед нововведень, які викликали протести у кримських мас-медіа була, зокрема, неможливість акредитувати у парламенті більше двох представників від одного ЗМІ. Журналістів також хотіли позбавити права звертатись за інформацією до всіх підрозділів Верховної Ради, окрім прес-центру.

 

Особливе занепокоєння у ЗМІ викликала заборона знімати або записувати інтерв’ю кримських депутатів без їхнього дозволу.

 

Після демаршу журналістів на засіданні парламенту, кримський спікер Анатолій Гриценко пообіцяв ще раз проаналізувати і в разі необхідності внести зміни в документ. Про необхідність налагодити стосунки з мас-медіа голові парламенту вказав навіть його партійний керівник — український прем’єр Янукович.

 

Голова Комітету з моніторингу свободи преси в Криму Володимир Притула в інтерв’ю «Німецькій хвилі» назвав позитивними зміни, внесені до порядку акредитації, «як з юридичної точки зору, так і з точки зору здорового глузду».

 

«Президія пішла на суттєві поступки і більшість конфліктних моментів, вважаю, зняті», — сказав Притула.

 

За його словами, хоча керівництво кримського парламенту прямо і не визнало порушення прав журналістів, проте продемонструвало свою готовність до співпраці.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY