Прокуратура вимагає від Нацради припинити трансляцію «непристойної» реклами «Джинса»

28 Грудня 2006
11219
28 Грудня 2006
19:09

Прокуратура вимагає від Нацради припинити трансляцію «непристойної» реклами «Джинса»

11219
Прокуратура вимагає від Нацради припинити трансляцію «непристойної» реклами «Джинса»

Прокуратура Києва вимагає від Нацради з питань телебачення і радіомовлення припинити трансляцію рекламного ролику мобільного оператора "Джинс", де юнак та дівчина на кілька секунд зачиняються у туалеті, а потім виходять, поправляючи штани.

 

У повідомленні прокуратури нагадується, що законом про захист суспільної моралі "забороняється розповсюдження продукції сексуального чи еротичного характеру, порнографічних матеріалів, надання послуг".

 

А згідно із законом про рекламу, контроль за дотриманням законодавства про рекламу, наряду з спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері захисту прав споживачів та Антимонопольним комітетом, здійснює Нацрада з питань телебачення і радіомовлення.

 

Закон передбачає, що спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади у сфері захисту прав споживачів, за поданням органів державної влади або самостійно накладають штрафи на розповсюджувачів реклами, винних у порушенні встановленого законодавством порядку розповсюдження та розміщення реклами.

 

При цьому штраф повинен накладатись у розмірі чотирикратної вартості розповсюдження реклами, зауважується у повідомленні.

 

Тому прокуратура звернулась до Нацради з вимогою про припинення трансляції реклами, яка суперечить вимогам чинного законодавства, та притягнення до відповідальності винних.

 

Крім цього зауважується, що триває перевірка додержання законодавства про захист суспільної моралі друкованими виданнями, зокрема, журналами, деякі рубрики яких присвячені пропозиціям щодо проведення вільного часу.

 

Як відомо, раніше Нацкомісія з питань захисту моралі визнала ролик оператора "Джинс" аморальним, а його трансляцію - можливою тільки на телеканалах ефірного мовлення з вільним доступом - з 24 години до 4 ранку або на кодових каналах.

 

Українська правда

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11219
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду