Печерський райсуд Києва визнав вину Луценка

20 Листопада 2006
12964
20 Листопада 2006
15:24

Печерський райсуд Києва визнав вину Луценка

12964
Печерський райсуд Києва визнав вину Луценка

Печерський районний суд Києва визнав вину міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка в скоєнні ним двох правопорушень.

Про це повідомив адвокат, який представляв інтереси Луценка в суді, Юрій Бергельсон.

За його словами, відповідну постанову сьогодні оголосила суддя Печерського райсуду Інна Отрош, розглянувши два протоколи генпрокуратури, в яких, зокрема, вказується, що Луценком було не правомірно присвоєно чергові звання співробітникам міліції, а також за його підписом нагороджено двох осіб іменню зброєю МВС.

Як зазначив Бергельсон, у постанові, яку зачитала суддя, також вказується, що суд визнав неправомірними два укази президента України стосовно того, що міністр внутрішніх справ не є держслужбовцем, і таким чином, як додав адвокат, суд визнав, що міністр МВС України є державним службовцем, а тому підпадає під дію закону України про корупцію і має нести визначену цим законом відповідальність в разі скоєння корупційних діянь.

У той же час Бергельсон зазначив, що суд в процесі розгляду матеріалів справи не встановив корисних мотивів, однак, все ж таки визнав Луценка винним в скоєнні протиправних дій.

За словами адвоката, вказана постанова оскарженню не підлягає, однак може бути відмінена суддею Апеляційного суду.

Бергельсон в контексті сказаного ним поінформував, що прийняте судом рішення передбачає стягнення штрафу з Луценка в розмірі 340 грн.

Разом з тим, адвокат вважає таку постанову суду "політичним рішенням, яким міністр визнаний винним в скоєнні корупційних діянь".

Адвокат, пояснюючи свою незгоду з цією постановою, припустив, що вона була написана судом заздалегідь, а не сьогодні, оскільки міститься на 20 аркушах.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12964
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду