detector.media
20.11.2006 15:24
Печерський райсуд Києва визнав вину Луценка

Печерський районний суд Києва визнав вину міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка в скоєнні ним двох правопорушень.

Про це повідомив адвокат, який представляв інтереси Луценка в суді, Юрій Бергельсон.

За його словами, відповідну постанову сьогодні оголосила суддя Печерського райсуду Інна Отрош, розглянувши два протоколи генпрокуратури, в яких, зокрема, вказується, що Луценком було не правомірно присвоєно чергові звання співробітникам міліції, а також за його підписом нагороджено двох осіб іменню зброєю МВС.

Як зазначив Бергельсон, у постанові, яку зачитала суддя, також вказується, що суд визнав неправомірними два укази президента України стосовно того, що міністр внутрішніх справ не є держслужбовцем, і таким чином, як додав адвокат, суд визнав, що міністр МВС України є державним службовцем, а тому підпадає під дію закону України про корупцію і має нести визначену цим законом відповідальність в разі скоєння корупційних діянь.

У той же час Бергельсон зазначив, що суд в процесі розгляду матеріалів справи не встановив корисних мотивів, однак, все ж таки визнав Луценка винним в скоєнні протиправних дій.

За словами адвоката, вказана постанова оскарженню не підлягає, однак може бути відмінена суддею Апеляційного суду.

Бергельсон в контексті сказаного ним поінформував, що прийняте судом рішення передбачає стягнення штрафу з Луценка в розмірі 340 грн.

Разом з тим, адвокат вважає таку постанову суду "політичним рішенням, яким міністр визнаний винним в скоєнні корупційних діянь".

Адвокат, пояснюючи свою незгоду з цією постановою, припустив, що вона була написана судом заздалегідь, а не сьогодні, оскільки міститься на 20 аркушах.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY