detector.media
09.11.2006 14:06
Ганна Герман:«Диктант національної єдності – абсурд і дурниця»

«Що День української писемності та української мови, що День свободи, що диктант національної єдності – це все смішно. Я цього не визнаю», – заявила Західній інформаційній корпорації народний депутат України від Партії регіонів Ганна Герман.

«Я в цьому живу, це моє середовище, мій стан душі. Диктант національної єдності – абсурд і дурниця. Це – технологічні вигадки, які нікому не потрібні. Диктант національної єдності треба писати в душі і в своїх справах щодня, а не призначати для цього окремий день. Це – «радянщина». Мене не цікавить, хто це ініціює: Буш, Путін, Ющенко чи Янукович. Якщо це дурниця, то вона і є дурницею. Хто б її не ініціював. Треба забути цю «радянщину», «компанійщину». Потрібно щодня жити і працювати в українському патріотичному дусі. Понавигадують днів… Я пишу такі диктанти щодня під диктовку мого народу. А диктанти якихось чиновників я писати не збираюся. Я вважаю, що вони просто не мають де тратити державні гроші, і вигадують різні дурниці щоб відмивати і красти гроші. Їх же можна дати пенсіонерам!» – наголосила Г.Герман.

Однопартієць та колега по ВРУ Ганни Герман Тарас Чорновіл вважає, що подібні ініціативи не дають жодного ефекту: «Це, очевидно, робиться для того, щоб кожен міг перевірити рівень своєї грамотності. Ця акція є більш пропагандистською. Основна її цінність в тому, що вона була оголошена і привернула увагу до проблеми. А реалізація не має серйозного значення. От якби ми передбачали для службовців, чиновників (або при набутті громадянства) екзамени, тоді б це мало визначальне значення».

Нагадаємо, що сьогодні, 9 листопада, у День української писемності та української мови о 15 годині 10 хвилин на Першому та Третьому («Культура») каналах Українського радіо пролунає радіодиктант Диктант національної єдності.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY