Агентство Reuters зайнялося політичною цензурою?

11 Жовтня 2006
11734
11 Жовтня 2006
14:57

Агентство Reuters зайнялося політичною цензурою?

11734
Агентство Reuters зайнялося політичною цензурою?
Редактори відділу ринків в інформаційному агентстві Reuters Джо Магуайра звільнили через написану ним книгу, що критикує Енн Каултер - американську консервативну письменницю і телевізійну «голову, що говорить».
Раніше він дістав згоду начальства на написання і публікацію книги. В вівторок він вручив керівництву гранки книги, названої "Безмозглість: Неправда і божевілля Енн Каултер". У середу він був звільнений.
"Я думав, що виконав умови, на яких мені дозволили надрукувати книгу. У результаті, я тут більше не працюю", - повідомив автор.
За його словами, книга "розглядає аргументи Енн Каултер і аналізує їх, показуючи їхню неспроможність". "Коли політичний дискурс падає до такого незбагненного рівня, хтось повинний сказати, що це неправильно", - пояснив Магуайр мотиви, що спонукали його до написання книги. Він додав, що за увесь час написання не зміг домогтися інтерв’ю з Каултер; вона не відповідала на його листи і телефонні дзвінки.
Reuters підтвердило, що їхньому співробітникові дозволили написати книгу про Каултер. На питання про те, що ж змінилося за цей час, агентство послалося на принципи "чесності, незалежності і волі від упереджень". "Наша видавнича політика і принципи викладені на www.about.reuters.com. Книга пана Магуайра незабаром вийде в продаж. І те, і те говорить саме за себе", - сказано в заяві компанії.
Видавництво HarperCollіns, що випускає книгу, заявило, що "буде сумно довідатися, що звільнення Джо Магуайра з Reuters має відношення до його книги". Анонімний співробітник агентства повідомив, що в четвер із солідарності зі звільненим товаришем близько 20 співробітників його відділу "пішли на групову перерву". У п’ятницю керівництво зібрало співробітників і повідомило їм, що Магуайра звільнено, і їм "забороняється запитувати, чому". Замість цього їм видали роздруковані "принципи компанії".
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11734
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду