Координатор проектів ОБСЄ в Україні розпочав тренінг для регіональних представників та працівників штату Нацради з питань телебачення і радіомовлення

4 Жовтня 2006
21472
4 Жовтня 2006
14:43

Координатор проектів ОБСЄ в Україні розпочав тренінг для регіональних представників та працівників штату Нацради з питань телебачення і радіомовлення

21472
Координатор проектів ОБСЄ в Україні розпочав тренінг для регіональних представників та працівників штату Нацради з питань телебачення і радіомовлення

2 жовтня в санаторії «Славутич» в Пущі-Водиці під Києвом розпочався тренінг для співробітників штату та регіональних представників Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, організований міжнародною неурядовою організацією «Інтерньюз – Україна» за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні та міжнародної неурядової організації «Міжнародна підтримка ЗМІ».

 

Метою цього тренінгу є підвищення кваліфікації співробітників Національної ради щодо застосування законодавства, яке регулює діяльність телерадіоорганізацій. Тренінг складатиметься з семи п’ятиденних сесій, в кожній з яких візьмуть участь від 12 до 19 учасників. Очікується, що завдяки тренінгу, понад 100 співробітників Національної ради зможуть підвищити власну кваліфікацію.

 

Учасники тренінгу вивчатимуть положення та практику застосування законів України «Про рекламу», «Про захист прав споживачів», «Про захист суспільної моралі», «Про телебачення і радіомовлення», а також основи використання радіочастотного ресурсу, регулювання кабельного та супутникового мовлення, дистрибуції, законодавчого регулювання відносин з авторського права та суміжних прав у галузі телерадіоорганізацій, проведення моніторингу та перевірок. Навчання будується за принципом кількагодинних тренінгів, в кожному з яких беруть участь кілька найкращих експертів в цій галузі. Своїми знанням та досвідом будуть ділитися як члени та співробітники Національної ради, зокрема її голова Віталій Шевченко, заступник Ігор Курус, члени Національної ради, так і найкращі ринкові медіа експерти, юристи телеканалів та юридичних фірм.

 

«Це дасть нам змогу не лише навчити співробітників тому, що знають наші кращі фахівці, але й представити та зрозуміти позиції ринку, те, як на ці проблеми дивляться телекомпанії та організації, що представляють їхні інтереси», - каже Ігор Курус,  заступник голови Національної ради.

 

Тренінгу для представників в регіонах та штатних співробітників Національної ради передував тренінг для тренерів: юристів та керівників департаментів Національної ради. Тижнева сесія складалася з кількагодинних дискусій за участі українських фахівців з права, що регулює діяльність мовників, та британського експерта Гарі Тонга, який в своїй презентації висвітлив практику регулювання присутності в кабельних мережах у Європі та регулювання індивідуального прийому з супутникових платформ.

 

Також програма тренінгу включає два круглі столи. Один, що вже відбувся в приміщенні Національний ради 22 вересня 2006 року, був присвячений колізіям в застосуванні окремих норм закону України „Про телебачення і радіомовлення». Інший, що відбудеться 21 листопада 2006 року, має за мету підсумувати результати тренінгу.

 

«Ми покладаємо великі надії на цей тренінг, - каже голова Національної ради Віталій Шевченко. – Окрім підвищення кваліфікації співробітників, ми сподіваємося, що такий складний за форматом та насичений тренінг допоможе уніфікувати застосування законів та інструкцій Національної ради в усіх регіонах України. Це дасть змогу уникнути багатьох конфліктів та непорозумінь між Національною радою та мовниками. Ми дуже вдячні офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні за те, що вони погодилися допомогти в організації такого тривалого та значного проекту».          

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21472
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду