Медіа-профспілка стає на захист журналістів 5 каналу

22 Вересня 2006
14695
22 Вересня 2006
12:50

Медіа-профспілка стає на захист журналістів 5 каналу

14695
Медіа-профспілка стає на захист журналістів 5 каналу

Медіа-профспілка оскаржує рішення Прокуратури міста Києва, яка відмовила у порушенні кримінальної справи за фактом нападу на знімальну групу „5 каналу” з боку служителів Києво-Печерської Лаври на чолі з архієпископом Павлом, що стався 28 серпня 2006 року. «Ми оскаржуємо результати поверхової дослідчої перевірки в Генеральній прокуратурі», - каже Михайлина Скорик, голова Київської незалежної Медіа-профспілки.

За її словами, слідчі не врахували всі обставини конфлікту, не дослідили наявні докази й не провели необхідні дослідчі дії. „У листі-відповіді столичної прокуратури про відмову передавати справу до суду міститься інформація лише про те, що цей конфлікт стався між журналісткою, отцем Павлом й «невідомими особами у рясі». На наш погляд, Прокуратура міста Києва була зобов’язана провести всі необхідні дії в рамках дослідчої перевірки й встановити, хто є тими «невідомими особами у рясі», – сказано у скарзі за підписом Михайлини Скорик, надісланій сьогодні на ім’я Генпрокурора Олександра Медведька.

„На підтвердження того, що під час конфлікту було багато людей, які можуть дати свідчення в цій справі, слугує любительський відеозапис інциденту, здійснений випадковими туристами”, - додає голова КНМП.
 
Медіа-профспілка також звертає увагу Генпрокурора на те, що столична прокуратура створила дуже небезпечний прецедент. „У результаті поверхової і непрофесійної перевірки, проведеної підлеглим Вам прокурором у справі за участю журналістів (яка, на нашу думку, може містити ознаки злочину проти журналістів і незаконного обмеження свободи слова), фактично створено ще один прецедент фізичної розправи над неугодними журналістами”, - сказано у скарзі.
 
Нагадаємо, що 28 серпня 2006 року на території Києво-Печерської Лаври стався конфлікт між знімальною групою «5 каналу» і представниками церкви на чолі з настоятелем Києво-Печерської Лаври архієпископом Павлом. Владика та невідомі люди силоміць відібрали у знімальної групи відеокамеру, вилучили касету і завдали тілесних ушкоджень оператору О.Плотнікову.
 
У той же день постраждала журналістка телеканалу Наталя Тугузова написала заяву до Печерського РВВС в м. Києві з вимогою порушити кримінальну справу за ст. 171 ККУ. Пізніше всі матеріали передали до Прокуратури міста Києва, яка, посилаючись на п. 2 ст. 6 КПК України, прийняла рішення про відмову у порушенні кримінальної справи


«Детектор медіа» за інформацією прес-служби Медіа-профспілки

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14695
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду