На Закарпатті вперше укладено угоду про засади незалежної редакційної політики

8 Вересня 2006
5766
8 Вересня 2006
10:24

На Закарпатті вперше укладено угоду про засади незалежної редакційної політики

5766
На Закарпатті вперше укладено угоду про засади незалежної редакційної політики

Вперше на Закарпатті співвласники видання «Старий Замок Паланок», інформаційної агенції «РІА-Вест» і колективи цих ЗМІ уклали угоду про гарантії та засади незалежної редакційної політики. Про це 7 вересня під час прес-конференції в Ужгороді повідомили головні редактори газети Юрій Клованич та агенції Петро Поліха й представник співвласників Іван Лилик.

Угодою розподілено обов’язки сторін, а також прописано засади редакційної політики. Згідно з цим документом, співвласники зобов’язуються не втручатися у виробничий процес, зокрема, через заборону певних публікацій, а головний редактор відповідатиме за збалансованість та неупередженість інформації. «Укладення такої угоди – прецедент для Закарпаття і четвертий випадок в Україні, – зазначив Юрій Клованич. – Вона сприятиме балансу інтересів. Ми є абсолютно відкритими, не ховаємо інформації, хто є співвласником, як це часто буває. Іван Лилик – директор ТОВ «Барва».

У свою чергу Лилик запевнив журналістів, що угода не є для співвласників формальністю.

7 вересня вийшов друком оновлений варіант газети «Старий Замок Паланок», що утворився замість двох видань «Старий Замок» та «Старий Замок-Паланок». Об’єднання двох брендів сталося після дворічного розколу. За словами Юрія Клованича, два роки тому «Старий Замок» мав десь 10 тисяч читачів, однак через розкол більшість їх було втрачено, тому й було вирішено знову об’єднатися. Видання виходитиме щочетверга на 24 шпальтах. Через півроку газета планує вийти на нульовий баланс, а відтак стати самоокупною.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5766
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду