detector.media
08.09.2006 10:24
На Закарпатті вперше укладено угоду про засади незалежної редакційної політики

Вперше на Закарпатті співвласники видання «Старий Замок Паланок», інформаційної агенції «РІА-Вест» і колективи цих ЗМІ уклали угоду про гарантії та засади незалежної редакційної політики. Про це 7 вересня під час прес-конференції в Ужгороді повідомили головні редактори газети Юрій Клованич та агенції Петро Поліха й представник співвласників Іван Лилик.

Угодою розподілено обов’язки сторін, а також прописано засади редакційної політики. Згідно з цим документом, співвласники зобов’язуються не втручатися у виробничий процес, зокрема, через заборону певних публікацій, а головний редактор відповідатиме за збалансованість та неупередженість інформації. «Укладення такої угоди – прецедент для Закарпаття і четвертий випадок в Україні, – зазначив Юрій Клованич. – Вона сприятиме балансу інтересів. Ми є абсолютно відкритими, не ховаємо інформації, хто є співвласником, як це часто буває. Іван Лилик – директор ТОВ «Барва».

У свою чергу Лилик запевнив журналістів, що угода не є для співвласників формальністю.

7 вересня вийшов друком оновлений варіант газети «Старий Замок Паланок», що утворився замість двох видань «Старий Замок» та «Старий Замок-Паланок». Об’єднання двох брендів сталося після дворічного розколу. За словами Юрія Клованича, два роки тому «Старий Замок» мав десь 10 тисяч читачів, однак через розкол більшість їх було втрачено, тому й було вирішено знову об’єднатися. Видання виходитиме щочетверга на 24 шпальтах. Через півроку газета планує вийти на нульовий баланс, а відтак стати самоокупною.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY