Олександр Роднянський не має наміру продавати «1+1»

26 Серпня 2006
16551
26 Серпня 2006
09:38

Олександр Роднянський не має наміру продавати «1+1»

16551
Олександр Роднянський не має наміру продавати «1+1»

 

Олександр Роднянський, власник російського каналу СТС та співзасновник «Студії «1+1», розповів «Детектор медіа», чому не збирається продавати «1+1».

 

Як уже повідомляла «ТК», 16 серпня Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення, за яким 70% «Студії «1+1» належать Ігорю Коломойському. Однак, Олександр Роднянський та компанія Central European Media Enterprises, чиєю часткою власності «1+1» він розпоряджався, збираються оскаржити це рішення. Зараз Роднянський вважає себе єдиним власником каналу і за жодних умов не збирається його продавати:

 

«Не йдеться про бізнесовий спір, як це намагаються подати, і не йдеться про можливість заробити більше чи менше. Ми просто не продаємо. Це не проблеми між власниками, просто нам (і, сподіваюсь, глядачам також) на сьогодні очевидно, що «1+1» є об’єктивним і незалежним. Чи він буде таким у разі зміни власника, я не гарантую

 

Незважаючи на те, що Роднянський має серйозний і успішний бізнес у Росії, йому потрібні «плюси»: «Чого тільки немає в Мердока в різних країнах! Я розвиваюсь. Я не в Росії, я очолюю американську публічно компанію («СТС Media Inc»), найбільшу компанію в країнах Східної та Центральної Європи. Просто найбільша частина її інтересів на сьогодні зосереджена на найбільшому ринку цього регіону – в Росії. Ця компанія дуже успішна, так само, як вона була успішна в Україні, коли заснувала ICTV – перший незалежний комерційний телеканал. У житті все можливо, але в таких термінах, у яких сьогодні суд намагається це викласти, підтримуючи нашого опонента, я думаю, це несправедливо. Ми не домовлялись. Це дуже просто: якщо людина хоче продати свою власність, - із будь-яких причин, чи то хоче заробити грошей, чи втомилась і хоче йти на пенсію, чи ще щось, - вона домовляється, укладає угоду й підписує її. І, повірте, я дуже досвідчений у цих справах, бо очолюю американську публічну компанію,  акції якої розміщені на американській біржі. Я є партнером американської компанії в Україні протягом 11 років, і точно знаю, як укладати угоди. Але цих угод не було. Ми намагатимемося довести це в суді.»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16551
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду