detector.media
26.08.2006 09:38
Олександр Роднянський не має наміру продавати «1+1»

 

Олександр Роднянський, власник російського каналу СТС та співзасновник «Студії «1+1», розповів «Детектор медіа», чому не збирається продавати «1+1».

 

Як уже повідомляла «ТК», 16 серпня Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення, за яким 70% «Студії «1+1» належать Ігорю Коломойському. Однак, Олександр Роднянський та компанія Central European Media Enterprises, чиєю часткою власності «1+1» він розпоряджався, збираються оскаржити це рішення. Зараз Роднянський вважає себе єдиним власником каналу і за жодних умов не збирається його продавати:

 

«Не йдеться про бізнесовий спір, як це намагаються подати, і не йдеться про можливість заробити більше чи менше. Ми просто не продаємо. Це не проблеми між власниками, просто нам (і, сподіваюсь, глядачам також) на сьогодні очевидно, що «1+1» є об’єктивним і незалежним. Чи він буде таким у разі зміни власника, я не гарантую

 

Незважаючи на те, що Роднянський має серйозний і успішний бізнес у Росії, йому потрібні «плюси»: «Чого тільки немає в Мердока в різних країнах! Я розвиваюсь. Я не в Росії, я очолюю американську публічно компанію («СТС Media Inc»), найбільшу компанію в країнах Східної та Центральної Європи. Просто найбільша частина її інтересів на сьогодні зосереджена на найбільшому ринку цього регіону – в Росії. Ця компанія дуже успішна, так само, як вона була успішна в Україні, коли заснувала ICTV – перший незалежний комерційний телеканал. У житті все можливо, але в таких термінах, у яких сьогодні суд намагається це викласти, підтримуючи нашого опонента, я думаю, це несправедливо. Ми не домовлялись. Це дуже просто: якщо людина хоче продати свою власність, - із будь-яких причин, чи то хоче заробити грошей, чи втомилась і хоче йти на пенсію, чи ще щось, - вона домовляється, укладає угоду й підписує її. І, повірте, я дуже досвідчений у цих справах, бо очолюю американську публічну компанію,  акції якої розміщені на американській біржі. Я є партнером американської компанії в Україні протягом 11 років, і точно знаю, як укладати угоди. Але цих угод не було. Ми намагатимемося довести це в суді.»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY