У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови „Про порядок висвітлення роботи Верховної Ради України п'ятого скликання”

27 Липня 2006
24350
27 Липня 2006
16:26

У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови „Про порядок висвітлення роботи Верховної Ради України п'ятого скликання”

24350
У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови „Про порядок висвітлення роботи Верховної Ради України п'ятого скликання”

Відповідно до проекту постанови (проект А. Шевченка, фракція БЮТ, № 1165) Національна телекомпанія України (НТКУ) та Національна радіокомпанія України (НРКУ) мають забезпечити пряму трансляцію у повному обсязі складення присяги народними депутатами України; відкриття сесій Верховної Ради України п’ятого скликання; розгляд інших питань згідно з окремими рішеннями про це Верховної Ради України. Крім того НТКУ та НРКУ має забезпечити у визначений час та дні трансляцію інформаційних телепрограм, виробництва Апарату Верховної Ради України. Національна радіокомпанія має забезпечувати у прямому ефірі трансляцію пленарних засідань Верховної Ради України та парламентських слухань.

Апарат Верховної Ради України має забезпечувати виробництво програм, їх трансляцію на парламентському телеканалі та в мережах кабельного мовлення, а також трансляцію пленарних засідань на НТКУ і НРКУ. Крім того, Апарат має право укладати на конкурсній основі угоди з недержавними телерадіоорганізаціями з „висвітлення роботи Верховної Ради України п’ятого скликання, діяльності народних депутатів України; публікацію стенографічних бюлетенів засідань Верховної Ради України, її рішень у "Відомостях Верховної Ради України", газеті "Голос України" та інших виданнях Верховної Ради України, а також розміщення інформації на офіційному веб-сайті Верховної Ради України.

Інститут Медіа Права відзначає, що Верховна Рада України продовжує себе вести недемократично щодо висвітлення  своєї діяльності. Народні депутати витрачають десятки мільйонів грошей платників податків на поширення позитивної інформації про себе.

Детектор медіа за повідомленням прес-служби Інституту Медіа Права

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24350
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду