Антиіранська кампанія в британській пресі викликала скарги читачів

20 Липня 2006
19056
20 Липня 2006
15:12

Антиіранська кампанія в британській пресі викликала скарги читачів

19056
Антиіранська кампанія в британській пресі викликала скарги читачів

Британська комісія з нагляду за рекламою (The Advertising Standards Authority - ASA) підтримала скаргу на рекламну кампанію Американського Єврейського комітету (АЄК), під час якої показувались можливі цілі ракетних атак в сусідніх з Іраном країнах.

У ході кампанії АЄК, котра викликала 62 скарги, як від звичайних читачів, так і від іранського посольства, на сторінках Financial Times публікувалися фрагменти політичної карти Євразії та Африки під слоганом: «Чи може хтось в радіусі дії іранських ракет почуватися в безпеці?»

У своїх скаргах читачі вказували на те, що реклама «сіяла паніку» і грала на почутті страху перед терористичними атаками, а також провокувала ненависть та насилля по відношенню до іранців та мусульман в цілому.

У свою чергу представники Financial Times заявили, що опубліковані ілюстрації лише представляють точку зору відомої громадської організації, а сам АЕК ніяк не відповів на звинуваченя з боку АSA.

ASA – недержавна організація, яка здійснює нагляд в сфері реклами, але не має права законодовчої ініціативи та жодних інших офіційних повноважень.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19056
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду