detector.media
20.07.2006 15:12
Антиіранська кампанія в британській пресі викликала скарги читачів

Британська комісія з нагляду за рекламою (The Advertising Standards Authority - ASA) підтримала скаргу на рекламну кампанію Американського Єврейського комітету (АЄК), під час якої показувались можливі цілі ракетних атак в сусідніх з Іраном країнах.

У ході кампанії АЄК, котра викликала 62 скарги, як від звичайних читачів, так і від іранського посольства, на сторінках Financial Times публікувалися фрагменти політичної карти Євразії та Африки під слоганом: «Чи може хтось в радіусі дії іранських ракет почуватися в безпеці?»

У своїх скаргах читачі вказували на те, що реклама «сіяла паніку» і грала на почутті страху перед терористичними атаками, а також провокувала ненависть та насилля по відношенню до іранців та мусульман в цілому.

У свою чергу представники Financial Times заявили, що опубліковані ілюстрації лише представляють точку зору відомої громадської організації, а сам АЕК ніяк не відповів на звинуваченя з боку АSA.

ASA – недержавна організація, яка здійснює нагляд в сфері реклами, але не має права законодовчої ініціативи та жодних інших офіційних повноважень.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY