В Узбекистані естрадні шлягери потрапили під цензуру

17 Липня 2006
14669
17 Липня 2006
18:00

В Узбекистані естрадні шлягери потрапили під цензуру

14669
В Узбекистані естрадні шлягери потрапили під цензуру

Узбецьке естрадне об’єднання "Узбекнаво" прийняло рішення відтепер звертати серйозну увагу на тексти пісень, які виконуються молодими артистами місцевої естради.

Керівництво об’єднання буде прослухувати кожну нову пісню. Тільки після одноголосного схвалення тексту спеціальною радою "Узбекнаво" артисту буде дано  дозвіл на публічне виконання пісні.

Про це сказано в офіційному листі заступника головного директора об’єднання "Узбекнаво" Юлдаша Нарбутаєва, надісланого в редакцію ташкентської газети "Хурріят".

У ньому, зокрема, говориться, що художня колегія об’єднання надзвичайно уважно поставилася до опублікованої п’ятого липня цього року статті, яка критикує творчість декількох молодих артистів узбецької естради, і цілком погодилася з думкою журналіста Аліджона Ешбоя.

Нарбутаєв пише також, що його організація направила на телебачення і FM-радіостанції Узбекистану лист-повідомлення з вимогою припинити трансляцію кліпів і виконання пісень артистів, вже позбавлених ліцензії.

У їх числі, на думку журналістів газети "Хурріят", і розкритиковані пресою виконавці Джурабек, Шахрух, Шахруххон і група "Боджалар".

Тим часом самі зазначені артисти відмовляються від усяких контактів із пресою, заявляючи, що всі розмови про позбавлення їх ліцензії - вигадки.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14669
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду